Conferință de presă din spațiu. Astronauții capsulei construite de Musk au transmis de pe Stația Spațială Internațională. Douglas Hurley: "Nu am simţit andocarea"

A avut loc prima conferință de presă din spațiu a celor doi astronauți americani care au ajuns la bordul Stației Spațiale Internaționale. Bob Behnken și Douglas Hurley sunt primii astronauți din ultimii 9 ani care ajung în spațiu la bordul unui vehicul american. Capsula Crew Dragon a fost construită de firma excentricului om de afaceri Elon Musk.

02 Iunie 2020, 07:47 (actualizat 02 Iunie 2020, 08:04) |

Bob Behnken și Douglas Hurley au povestit despre experiența lansării și a călătoriei de 19 ore până la momentul andocării. Nu este clar cât vor rămâne cei doi la bordul Stației Spațiale Internaționale - posibil câteva săptămâni sau chiar 3-4 luni. De aceea, unul dintre jurnaliști i-a întrebat dacă nu se simt straniu, neștiind când se întorc.

Bob Behnken, astronaut: "Au mai fost echipaje care nu au ştiut momentul întoarcerii, dar, procentual vorbind, eu şi Doug avem probabil cel mai mare grad de incertitudine. Poate fi o misiune relativ scurtă sau poate pe o perioadă dublă sau triplă faţă de cât era estimat iniţial".

În privința surprizelor de după lansare, astronauții au povestit câteva din diferențele față de celelalte zboruri, cu navetele obișnuite. Printre diferențe, momentul andocarii la Stația Spațială Internațională,care practic nu s-a simțit.

Douglas Hurley, astronaut: "Nu am simţit andocarea. A fost foarte lină. La navetă se simţea o smucitură, nu ceva puternic, dar simţeai. I-am întrebat pe cei de la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale şi au spus acelaşi lucru, nici ei nu au simţit momentul andocării".

Cei doi astronauți au dus la bordul Stației Spațiale Internaționale un mozaic numit "Clasa 2020", cu fotografiile în miniatură a peste 90 de mii de absolvenți din acest an.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 15°C
IASI 13°C 10°C
CLUJ 7°C 11°C
CONSTANTA 16°C 16°C
CRAIOVA 12°C 13°C
BRASOV 10°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI