Conectarea la un ”plămân artificial”, ultima șansă la viață a pacienților cu COVID-19 internați la terapie intensivă în Timișoara

11 septembrie 2020, 08:07

Două dispozitive numite „plămân artificial”, deținute de unitatea medicală, sunt folosite acum și în cazul pacienților cu forme severe date de infectarea cu noul coronavirus. Vorbim de persoane a căror plămâni sunt afectați în proporție de 70-80%, cu insuficientă respiratorie severă, în cazul cărora ventilația artificială nu mai reușește să asigure oxigenarea adecvată.

Practic, organismul nu mai face față, iar folosirea acestui dispozitiv îi dă plămânului pacientului șansa să se refacă, spun medicii. Treptat, se face apoi schimbul între plămânul artificial și cel al bolnavului. În acest moment, la Timișoara sunt internați la ATI 12 pacienți infectați cu COVID-19, cu forme severe.

Alte 128 de persoane au făcut forme medii sau ușoare ale bolii și sunt spitalizate, în prezent. Ultima raportare arată că 69 de noi cazuri au fost depistate, în Timiș, în 24 de ore. Aproape jumătate dintre ele au fost depistate la un centru rezidențial privat pentru persoane vârstnice din Timișoara – 33. Vorbim în acest caz de cel de-al 9 lea focar activ de infectare din județ, monitorizat de DSP.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă