COOLTURA

Conducerea Teatrului Odeon se plânge că Primăria Capitalei i-a pus în pericol stagiunea. Reacția PMB

Teatrul Odeon trage un semnal de alarmă. Directoarea, Dorina Lazăr, și actorii au ieșit azi în faţa presei, după ce Primăria a cerut mutarea atelierelor pe care Odeonul le are în fostul spaţiu al Teatrului Giuleşti. Totul ar trebui făcut în 30 de zile, doar că lucrurile n-au unde să fie mutate în altă parte. Iar fără ateliere, activitatea teatrului va fi paralizată. După ce conducerea teatrului Odeon a făcut publică situaţia în conferinţa de presă, în această seară Primăria Capitalei a anunţat că va căuta un alt spaţiu pentru atelierele teatrului. În plus, va prelungi termenul de 30 de zile pentru eliberarea spaţiilor.

05 Mai 2017, 18:13 (actualizat 05 Mai 2017, 23:50) |
Scandal între teatre
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

ACTUALIZARE  'Teatrul Odeon nu este evacuat intempestiv din sediul din Calea Giuleşti, ci doar a fost reglementată situaţia juridică a spaţiilor împărţite cu Opera Comică pentru Copii. (...) Facem menţiunea că această reglementare administrativă nu va paraliza activitatea specifică a instituţiei, Teatrul Odeon nefiind obligat să părăsească imobilul în 30 de zile, ci doar să opereze în evidenţele financiar-contabile această modificare', a precizat Primăria Capitalei într-un comunicat.

Geta Şerbu este croitoreasă la Teatrul Odeon de 34 de ani. A cusut în atelierul din Giuleşti mii de costume pe care spectatorii le-au admirat în spectacole.

Tot la Giuleşti sunt şi atelierele de tapiţerie, mecanică, butaforie, în care peste 30 de oameni fac decoruri din fier şi cherestea.

Actriţa Dorina Lazăr, directoarea Teatrului Odeon, se plânge că decizia Primăriei pune în pericol toată stagiunea.

Dorina Lazăr crede că Primăria a pedepsit-o pentru ... nesubordonare. În 2001, Primăria i-a cerut Teatrul Odeon să ofere o parte din spaţiul din strada Giulești Operei Comice pentru Copii. Dorina Lazăr susține că a fost de acord să dea mai mult de jumătate, dar s-ar fi făcut o greșeală scriptică, iar pe hârtie s-a scris că oferă tot spaţiul.

Conducerea Operei Comice pentru Copii spune că va folosi spațiile luate de la Odeon în același scop, însă în favoarea artiștilor lor.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CULTURĂ
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 18°C 14°C
IASI 18°C 5°C
CLUJ 14°C 8°C
CONSTANTA 15°C 10°C
CRAIOVA 17°C 17°C
BRASOV 16°C 8°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI