Conducerea TAROM se delimitează de campania de donaţii iniţiată de angajaţi pentru salvarea companiei. Operatorul aerian aşteaptă un nou ajutor de la Comisia Europeană

23 septembrie 2023, 19:11

O parte dintre angajaţii TAROM vor să salveze compania prin donaţii publice şi au iniţiat campania „Dai un RON, salvezi TAROM”.

Sindicatul susţine că operatorul aerian naţional are în acest an 12 aeronave şi doar 19 zboruri externe, faţă de 27 de zboruri cate avea în 1967.

Liderul de sindicat Narcis Paşcu: Suntem absolut siguri şi semnalele pe care le-am primit până în urmă cu o săptămână sunt foarte pozitive, avem foşti angajaţi TAROM, foşti directori TAROM, foşti directori ai Aviaţiei civile care şi-au exprimat acceptul de a dona.

Conducerea companiei nu susţine acţiunea de strângere de fonduri a angajaţilor.

„TAROM transmite un mesaj ferm de disociere față de un demers de donații publice inițiat de unul dintre sindicatele companiei. Datoria noastră este față de pasageri și de români în general, față de cei care aleg serviciile companiei și cărora suntem datori să le oferim tot ce avem mai bun în schimbul încrederii pe care o investesc în noi. Un demers menit să inverseze acest raport nu este nici util, nici binevenit.”

Pentru TAROM, autoritățile așteaptă de la Comisia Europeană undă verde pentru un nou sprijin financiar. Operatorul aerian a primit deja până acum aproape 37 de milioane de euro ajutor de stat.

Analiştii susţin că salvarea TAROM ar fi posibilă numai dacă ar face profit.

În ultimii ani, TAROM a adunat pierderi şi datorii uriaşe, iar la Bruxelles s-a negociat un plan pentru ca societatea să evite falimentul. Cu unele condiţii: compania să renunțe la factorii care produc pierderi, iar TAROM să devină profitabilă din 2025. Operatorul aerian naţional are în acest moment 1.185 de angajaţi.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite