Conducerea Serviciului de Transport București și Primăria Capitalei acuză șoferii de autobuze că nu pornesc aerul condiționat pentru a-și însuși surplusul de motorină. Conducătorii auto neagă acuzația

10 iulie 2023, 18:30

Odată cu apariţia caniculei, cei care folosesc transportul în comun din Bucureşti se plâng tot mai des de condițiile în care sunt nevoiți să circule.

Reprezentanții STB cât și cei ai Primăriei Generale dau vina pentru sauna din autobuze pe șoferii care nu ar da drumul la aparatul de aer condiționat pentru a face economie și a-și însuși surplusul de combustibil.

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei: Această bănuială a existat de acum 80 de ani, de când a început să funcţioneze societatea de transport public. Este o anchetă internă şi o să vă comunicăm rezultatele.

Șoferii STB care au stat de vorbă cu echipa Știrilor TVR susțin că cei din conducerea socităţii aruncă vina pe ei pentru a ascunde lipsa investițiilor și managementul defectuos. Ei mai afirmă că furtul de motorină din rezervoare este imposibil.

Florian Ivan, preşedinte, Asociaţia Profesională a Transportatorilor APT: Rezervoarele sunt prevăzute cu site și cu un dispozitiv care urmărește când se alimentează surplus sau când scade brusc consumul din rezervor. Dacă s-ar întâmplă acest lucru, s-ar întâmpla cu complicitatea factorilor pe care i-am numit deja, firmele de pază și alimentare, și angajaților care trebuie să verifice integritatea sitei din rezervor.

De curând, STB a fost implicată într-un alt scandal, după publicarea salariului directorului companiei, Adrian Criţ. Acesta a încasat nu mai puțin de 22.000 de euro, salariu şi prime pentru „performanță”.

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei: Nu este un salariu, ci este un bonus de performanță. El este stabilit în baza unui contract de management și este acordat în baza unei evaluări de management pe care îl face Consiliul de Administrație.

STB anunţă că, în situația în care este identificat un vehicul cu aerul condiționat închis în timpul deplasării de către șofer, conducerea companiei declanșează cercetarea disciplinară.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite