Conducerea companiei care produce dronele Bayraktar donează trei astfel de aparate, impresionată de reacția celor care s-au mobilizat pentru a cumpăra armatei ucrainene dispozitivele

Comunicatul Baykar
Comunicatul Baykar
27 iunie 2022, 23:54

Strângerea de fonduri a fost inițiată de prezentatorul TV Serhiy Prytula și de un blogger, Ihor Lachenkov. Într-o singură zi au fost strânse fondurile pentru două dintre cele 3 drone care ar fi trebuit cumpărate astfel: echivalentul a aproape 12.500.000 de dolari.

„Lideri de afaceri și oameni obișnuiți au contribuit deopotrivă cu fonduri – mai mici sau mai mari – pentru a atinge acest scop în doar câteva zile”, notează reprezentanții companiei.

„Baykar nu va accepta plata pentru aparatele TB2 și va trimite 3 vehicule aeriene fără niciun fel de plată pe frontul din Ucraina”, a subliniat compania în comunicatul dat publicității luni seară.

„Cerem ca fondurile strânse să fie virate în schimb celor care se luptă în Ucraina. Suntem impresionați de solidaritatea lor și de hotărârea lor în fața unor provocări aparent de de neînvins”, mai notează Baykar.

„Baykar se roagă pentru o rezolvare justă și pentru pace de durată”, se arată în finalul comunicatului, care a fost postat în turcă, în engleză și în ucraineană.

La sfârșitul lunii trecute, lituanienii s-au mobilizat și au strâns în 3 zile și jumătate 5 milioane de euro pentru cumpărarea unei drone destinate Ucrainei.

La campanie au participat fosta președintă Dalia Grybauskaitė, actualul președinte, Gitanas Nauseda, și premierul Ingrida Šimonite.

Chiar și ministrul Apărării, Arvydas Anušauskas, i-a îndemnat pe cetățeni să se alăture efortului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite