Conducerea Centrului Educativ Buziaş a fost demisă. Decizia vine după ce mai mulți minori au fost agresaţi de doi agenţi de pază. Mai multe anchete sunt în desfăşurare

28 iulie 2023, 20:00

Ministrul Justiţiei cere de urgenţă o anchetă pentru că Administraţia Penitenciarelor are în subordine centrul.

Incidentul a avut loc în zona de detenţie. Pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere se vede cum un agent îl scoate pe unul dintre tineri din grup, îl trânteşte pe jos şi începe să îl lovească. Este ajutat, la un moment dat, de un alt agent.

Ulterior, un alt minor este agresat. Agentul acuzat susţine că a fost nevoit să recurgă la violenţă după ce minorii fuseseră implicaţi într-o altercaţie şi continuau să se ameninţe.

Agent acuzat de agresiune: Consider că am intervenit regulamentar. Sunt 50-60 de camere la nivelul unităţii, la interior şi la exterior, nu acţionăm ferindu-ne de ele, tocmai ca acestea să vină în ajutorul nostru.

Directorul Centrului Educativ din Buziaş a aflat de incident când au apărut imaginile în presă.

Conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a decis demiterea lui imediată.

Între timp, o anchetă vizează persoanele care ar fi trebuit să îl anunţe pe director de incident, iar alta, pe cei doi agenţi.

Directorul demis Daniel Dorel Cosma: Se va declanşa o anchetă disciplinară, urmând să se decidă repercursiunile. Mai mult ca sigur va fi sesizat Parchetul. Nu se tolerează un asemenea comportament. Probabil că a fost o mică ieşire din partea celor doi agenţi de la curţile de plimbare, ca urmare a discuţiilor care au existat între ei, bănuim noi.

E în curs şi o cercetare disciplinară, iar aseară, a ajuns de la Bucureşti Corpul de Control al ministrului Justiţiei.

Între timp, agenţii agresivi nu mai ai voie să se apropie de cei doi minori.

În Centrul Educativ de la Buziaş sunt internate 173 de persoane, minori dar şi persoane adulte.

La numărul de urgenţă 119 se pot semnala cazurile de abuz, neglijare, exploatare și orice altă formă de violență asupra copilului.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite