Condiții stricte pentru Evaluarea Națională. Cum s-au pregătit Liceul Jean Monnet și Liceul Teoretic Internațional de Informatică din Capitală

Urmează o săptămână cu emoții pentru mai bine de 170.000 de absolvenți de clasa a VIII-a. Luni începe Evaluarea Națională. Iar în centrele de examen se fac pregătiri. Examenele se vor desfășura în condiții speciale. La intrarea în școală, absolvenților le va fi măsurată temperatura, iar pe durata probelor aceștia trebuie să poarte măști de protecție. Pentru cei care nu pot susține testele din motive medicale, va fi organizată o sesiune specială.

12 Iunie 2020, 20:34 |
Condiții stricte pentru Evaluarea Națională
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

La Liceul Jean Monnet din Capitală, 81 de absolvenți vor susține Evaluarea Națională.

Luni, la prima oră, copiii vor găsi trasee prestabilite pentru a ajunge în sălile de examen.

Diana Răducanu, director adjunct, Liceul "Jean Monnet": La intrarea în școală li se va lua temperatura cu un termoscaner. Vor trece spre săli, vor pleca spre săli cu oprire la un grup sanitar unde vor arunca măscuțele cu care vin de acasă, se vor spăla pe mâini și se vor dezinfecta, vor primi măscuțe noi.

În sălile de examen absolvenții vor sta la distanță de doi metri unii de ceilalți, așa că nu vor fi mai mult de 10 - 11 în aceeași încăpere.

Aparatele de aer condiționat nu vor putea fi pornite, având în vedere recomandările specialiștilor pentru această perioadă de pandemie.

In cele două ore de examen, candidații sunt obligați să poarte măști de protecție.

În febra pregătirilor i-am găsit și pe cei de la Liceul Internațional de Informatică din Capitală. Aici, aproape 250 de absolvenți vor susține examenul.

Manuela Stoica, director, Liceul Teoretic Internațional de Informatică: Sunt montate dispensere cu substanța potrivită în fiecare sală de clasă, la intrarea în școală. Am gândit patru intrări, curtea a fost marcată pentru a-i ajuta să se orienteze în spațiu.

Niciun elev nu va putea susține examenul dacă nu trece de triajul epidemiologic.

Cristian Tănase, purtător de cuvânt, Ministerul Educației: În cazul în care temperatura înregistrată depășește maximul admis se repetă măsurarea acesteia de trei ori succesiv, la interval de cinci minute.

Intre timp, Avocatul Poporului recomandă ministerelor Educației și Sănătății să asigure accesul elevilor la examenele naționale în condiții egale. Și consideră că interzicerea participării celor care au temperatura peste 37,3 are ca efect încălcarea dreptului la educație.

Pentru prima dată în istoria acestui examen va exista și o sesiune specială, dedicată absolvenților care, din diverse motive, inclusiv o temperatură mai mare de 37,3 grade în ziua examenului, nu pot participa la prima sesiune a evaluării naționale.

Lucrările vor fi corectate în alte județe. Ca și până acum, examenul va fi supravegheat video.

Luni va avea loc proba la Limba română și miercuri la Matematică. Rezultatele se vor afișa pe 22 iunie.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 25°C 18°C
IASI 16°C 12°C
CLUJ 16°C 13°C
CONSTANTA 22°C 17°C
CRAIOVA 24°C 20°C
BRASOV 19°C 13°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI