Condiții inumane la Spitalul Județean Reșița pentru zeci de pacienți infectați cu coronavirus. Imagini surprinse în saloane și pe holuri

20 august 2020, 13:27

După ce a fost depistată pozitiv, femeia din Reșița a ajuns într-unul dintre saloanele amenajate pentru COVID-19, în incinta staționarului 3 al Spitalului Județean de Urgență Reșița.

Imobilul este unul foarte vechi, construit în anii 30, si condițiile de acolo sunt departe de cum ar fi normal intr-un spital. Lucru evident și din fotografiile pe care pacienta le-a făcut în salon, pe holuri și în baie.

Din cauza acestor condiții, femeia a cerut externarea.

După ce a fost refuzată, ea a preferat să stea într-un pat pe hol până când a fost lăsată să plece acasă.

Conducerea unității medicale susține că etajul respectiv urma să intre în reabilitare și, ulterior, întregul imobil, însă lucrările au fost stopate din cauza pandemiei.

În momentul de față, la staționarul 3 al Spitalului Județean de Urgență Reșița sunt internați 64 de pacienți cu COVID-19.

_________________________

Și în Iași crește bilanțul infectărilor.

Alte 2 cazuri au fost descoperite la Centrul de Servicii Sociale C.A. Rosetti, unde sunt îngrijiți copiii cu dizabilităţi neuropsihice. Numărul celor depistați pozitiv este 47.

Astăzi, copiii au fost mutaţi din imobil în alte două clădiri ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

7 dintre copii sunt internaţi, iar unul a fost externat.

Cifra celor infectați ar putea crește după finalizarea testelor făcute.

Cu un focar de COVD-19 se confruntă și alte două centre sociale din județul Iași.

La Bivolari și la Răducăneni sunt 60 de persoane infectate cu noul coronavirus.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite