Condiții de nedescris la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București. 16 în cameră și mâncare cu viermi

26 octombrie 2022, 18:06

În căminele Academiei de Poliţie, la robinet curge apă de o culoare maro-inchis. În schimb, în baie, apa e mai limpede. Numai că acolo apa curge direct pe pardoseală.

Sunt studenți care susțin că au găsit în farfurii ceva ce nu era afișat în meniul de fiecare zi.

Studentă, Academia de Poliție Al.I.Cuza: Nu credeam că voi ajunge vreodată să studiez într-o unitate de învățământ în care condițiile sunt deplorabile. Mâncarea e de cea mai proastă calitate  și odată pe săptămână găsim viermi în ciorbă care ni se dă la masa de prânz.

Sindicatul Europol i-a ajutat pe studenții nemulțumiți să facă publice condițiile de cazare. După aceea au apărut avertizări dure din partea conducerii Academiei de Poliție.

Cosmin Andreica, preşedinte Sindicatul Poliţiştilor Europol:
În urmă cu două seri mai mulți studenți s-au adunat pe platoul Academiei și au refuzat să mai intre în dormitoare, li s-a adus la cunostință că pot fi exmatriculați în urma unei cercetări disciplinare, zilele trecute li s-a reproșat că au prejudiciat imaginea instituției din cauza atitudinii lor și a faptului că au comunicat cu noi.

Conducerea Academiei a reacționat cu un comunicat de presă.

În acest moment sunt în derulare o serie de lucrări pentru modernizarea pavilioanelor de cazare pentru studenți, fiind accesate fonduri europene pentru desfășurarea unor intervenții ample de renovare a mai multor corpuri de clădire. Contractul de finanțare pentru aceste lucrări a fost semnat în 08 noiembrie 2019, însă proiectul a fost blocat până în decembrie 2021 când s-a reușit reluarea acestuia și trecerea în faza de implementare. După deblocarea proiectului, în luna mai 2022, conducerea Academiei a semnat contractul de execuție a lucrărilor de reabilitare, modernizare și reabilitare termică pentru două corpuri de clădire din campus. Proiectul se întinde pe durata a 48 de luni.

Până la reabilitarea completă, studenții se mai confruntă și cu pericolul prizelor, nu foarte sigure.

Student, Academia de Poliție Al.I.Cuza: În urmă cu câteva zile a fost un scurt circuit, a fost pe seară și dacă se întâmplă în timpul nopții putea fi un dezastru,  nu aș vrea să mă gândesc în cazul unui incendiu cum am putea ieși pe ușă în condițiile în care suntem 16 într-o cameră.

Ca urmare a imaginilor apărute în spațiul public, instituția Avocatului Poporului s-a autosesizat și a început o investigație la Academia de Poliție din București.

 

CITEȘTE ȘI

Academia de Poliţie reacționează, după imaginile apărute în presă cu starea locurilor de cazare studențești: Majoritatea imaginilor și videoclipurilor prezentate sunt tendențioase și nu reflectă fidel realitatea

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă