Condiția lui Volodimir Zelenski pentru continuarea negocierilor cu Rusia: Să oprească bombardamentul asupra civililor

Volodimir Zelenski
Volodimir Zelenski
1 martie 2022, 20:42

Într-un interviu pentru CNN și Reuters, citat de The Guardian, Zelenski a declarat: „Trebuie să oprească (Rusia, n.r) măcar bombardamentul asupra civililor, doar să oprească bombardamentul și apoi să se așeze la masa negocierilor.”

Zelenski i-a îndemnat pe membrii NATO să impună o zonă interzisă de zbor pentru a opri forțele aeriene ruse: „Nu este vorba despre a atrage țările NATO în război. Adevărul este că toată lumea a fost târâtă de mult în război și cu siguranță nu de Ucraina, ci de Rusia – are deja loc un război pe scară largă.”

Miercuri, 2 martie, ar urma să aibă loc o a doua rundă a negocierilor dintre Rusia și Ucraina.

Preşedintele rus Vladimir Putin a reiterat marţi că guvernul de la Kiev trebuie să recunoască „republicile populare” Doneţk şi Lugansk drept condiţie prealabilă pentru încheierea „operaţiunii speciale” în Ucraina. Kievul trebuie de asemenea să recunoască suveranitatea Rusiei asupra peninsulei Crimeea din Marea Neagră şi să se angajeze să renunţe şi în continuare la armele nucleare, a anunţat Kremlinul. În plus, Ucraina  trebuie să „se demilitarizeze” şi să adopte un statut neutru.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite