Condamnări la închisoare după violențele de la mitingul din februarie 2017 împotriva adoptării OUG 13

16 noiembrie 2018, 16:08

Trei protestatari implicaţi în violenţe contra jandarmilor au fost condamnaţi la închisoare cu executare pentru ultraj, tulburarea ordinii şi liniştii publice, folosirea de obiecte periculoase. Alţi opt au primit pedepse cu suspendare și vor presta între 90 şi 120 de zile muncă neremunerată în folosul comunităţii, în cadrul Poliţiei Locale Sector 1 sau Administraţiei Domeniului Public Sector 1. Doi tineri au primit avertisment, unul a fost achitat, iar pentru altul instanţa a dispus măsură educativă.

Decizia nu este însă definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Toși sunt acuzaţi că în februarie 2017, când s-au adunat 150.000 de oameni să protesteze faţă de Ordonanța 13, au devenit violenţi.

Anchetatorii au stabilit că aceștia erau membrii unor galerii de fotbal și plănuiseră cu ore bune înainte de începerea protestului că vor instiga la violenţe.

Procurorii spun că, în noaptea de 1 spre 2 februarie 2017, în timp ce se aflau în zona Piaţa Victoriei, unde se desfăşura un miting paşnic, inculpaţii au aruncat cu obiecte contondente în jandarmi și le-au provocat suferinţe fizice. Asupra unora dintre inculpaţi au fost găsite obiecte periculoase care erau interzise a fi deţinute într-o astfel de adunare public, amintește Agerpres.

Citește și Proteste fără precedent în ultimii 25 de ani. Incidente provocate de huligani infiltraţi la manifestaţia paşnică din Piaţa Victoriei

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite