Concluziile Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii: INML a respectat procedurile

23 august 2019, 13:19

Raportul Corpului de Control al Ministrului Sănătăţii privind Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” a fost finalizat.

Documentul a fost făcut public de către Alexandru Cumpănaşu, vineri, după ce, miercuri, a făcut o solicitare la Ministerul Sănătăţii în care a cerut să fie dispuse verificări la INML, întrucât, din instituţie s-ar fi scurs în presă informaţii false cu privire la cercetările medico-legale efectuate în cazul Alexandrei Măceşeanu.

Controlul a vizat şi verificarea respectării procedurilor administrative în procesul de comunicare publică sau a administrării expertizelor, fiind efectuată în acest sens, potrivit datelor din raport, o acţiune de documentare la nivelul Institutului.

Concluziile trasate în urma verificărilor, potrivit datelor din raport, sunt următoarele: în legătură cu informaţiile contradictorii apărute „pe surse”, nu a fost posibilă identificarea persoanelor care au dezvăluit date/documente cu privire la realizarea expertizelor medico-legale.

În acelaşi timp, a fost dispusă şi măsura desemnării unei persoane din cadrul Institutului, care să aibă atribuţii în comunicarea informaţiilor de interes public, în condiţiile legii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite