Concertul de gală ”Săftiţa”, inspirat din folclorul românesc – pe 11 octombrie, la Washington

Concertul de gală ''Săftiţa'' inspirat din folclorul românesc - pe 11 octombrie la Washington
Concertul de gală ''Săftiţa'' inspirat din folclorul românesc - pe 11 octombrie la Washington
7 octombrie 2022, 11:30

Potrivit unui comunicat al Ambasadei României în Statele Unite ale Americii, transmis vineri Agerpres, peste 300 de persoane vor participa la concert în calitate de invitaţi: oficiali ai Administraţiei americane şi Congresului, reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat la Washington, membri ai comunităţii româno-americane, personalităţi din mediile academic, cultural, de afaceri şi think-tank-uri.

Show-ul, organizat de Ambasada României la Washington şi Institutul Cultural Român de la New York, cu sprijinul Băncii Transilvania, va beneficia de crearea unui spaţiu vizual de către Cristian Stănoiu, printr-o serie de proiecţii video live.

Pornind de la ritmuri vechi într-o orchestraţie modernă, „Săftiţa”, proiect ce deţine Premiul Special al Senatului UNITER, combină muzica tradiţională românească cu sonorităţi actuale care fac ca mesajul şi esenţa folclorului românesc să fie transpuse într-un limbaj universal.

Interpret şi compozitor, specializat în muzică de film şi compoziţie la Colegiul de Muzică din Berklee (Boston, SUA), Marius Mihalache abordează diferite stiluri muzicale, pe care le îmbină, interpretând la ţambal muzică clasică, folclor, muzică romanes, jazz şi etno jazz.

La doar 17 ani, Marius Mihalache cânta la Scala din Milano, iar la 20 de ani a fost ales personal de Chick Corea pentru a susţine un recital în deschiderea concertului său din România.

A avut colaborări de succes cu artişti cunoscuţi precum Gloria Gaynor, Nina Simone, Nigel Kennedy, Steve Vai, Kitaro, Blood Sweat and Tears, Francis Ford Copolla, Ovidiu Lipan Ţăndărică.

România şi Statele Unite ale Americii sărbătoresc anul acesta 25 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic bilateral.

Ambasada României la Washington a derulat, pe parcursul întregului an, un adevărat maraton de evenimente de diplomaţie publică, menite să marcheze acest moment important al relaţiilor bilaterale. De la lansarea sa, Parteneriatul Strategic cu SUA a reprezentat un reper esenţial al politicii externe româneşti, unul dintre pilonii de bază ai acesteia, alături de apartenenţa la Alianţa Nord-Atlantică şi la Uniunea Europeană.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite