Concertul de Anul Nou susținut de Orchestra Filarmonicii din Viena s-a desfăşurat cu public în sală

1 ianuarie 2022, 12:44

ACTUALIZARE: Concertul de Anul Nou susținut de Orchestra Filarmonicii din Viena s-a încheiat. Maestrul Daniel Barenboim, în vârstă de 79 de ani, a dirijat pentru a treia oară anuala rundă de valsuri şi polci a Orchestrei Filarmonice din Viena, după spectacolele din 2009 şi 2014.

______________________________________________________________________

Concertul poate fi urmărit de la ora 12.15. La ora 13.00 va fi o scurtă pauză în care TVR 1 va difuza Telejurnalul. Concertul revine apoi de la 13.15.

Maestrul Daniel Barenboim, în vârstă de 79 de ani, dirijează pentru a treia oară anuala rundă de valsuri şi polci a Orchestrei Filarmonice din Viena, după spectacolele din 2009 şi 2014. Concertul va fi transmis în 92 de ţări. În România concertul este transmis de TVR 1 şi Radio România Cultural.

Daniel Barenboim vrea să le amintească oamenilor de importanţa muzicii prin apropiatul concert de Anul Nou de la Viena.

″Sper că îi va inspira pe unii dintre politicienii lumii să se gândească cu adevărat la importanţa nevoii spirituale pentru muzică a populaţiei″, le-a declarat Barenboim miercuri reporterilor în capitala Austriei.

Evenimentul de anul trecut a avut loc sub bagheta lui Riccardo Muti, în faţa unei săli goale de concert în contextul pandemiei.

Prețurile pentru un bilet la concertul de Anul Nou de la Viena pornesc de la 650 de euro și pot ajunge până la 1.190 de euro.

Anul acesta, concertul se desfăşoară din nou cu public, deşi numărul spectatorilor a fost redus pe neaşteptate la 1.000. Circa 700 de posesori de bilete au fost anunţaţi că nu mai pot participa şi că în schimb vor avea un loc rezervat anul următor.

La evenimente cu peste 1.000 de persoane, pot participa doar cei vaccinaţi cu doza booster, potrivit celor mai recente măsuri adoptate în Austria.

Întrucât mulţi invitaţi din Germania şi Elveţia nu s-au vaccinat încă cu doza suplimentară, reducerea numărului de locuri a fost cea mai bună soluţie, a spus violonistul Daniel Froschauer, preşedintele Filarmonicii din Viena.

″Suntem norocoşi că puteam face asta cu 1.000 de persoane întrucât muzica trebuie să ascultată în direct″, a declarat Barenboim.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite