Concertul de Anul Nou, susținut de Orchestra Filarmonicii din Viena, va fi sub bagheta dirijorului Daniel Barenboim

30 decembrie 2021, 15:45

”Sper că îi va inspira pe unii dintre politicienii lumii să se gândească cu adevărat la importanţa nevoii spirituale pentru muzică a populaţiei”, le-a spus dirijorul jurnaliștilor prezenți în capitala Austriei.

Maestrul, în vârstă de 79 de ani, se va afla pentru a treia oară la pupitrul din Sala de Aur de la Musikverein, după spectacolele din 2009 şi 2014.

Muzicianul de origine israeliano-argentiniană a ales pentru 2022 un program eminamente vienez, cu creații semnate de Johann Strauss tatăl și fiul, dar și compoziții de Joseph Hellmesberger Jr., Eduard Straus sau Carl Michael Ziehrer.

Spre deosebire de anul trecut, când, din cauza pandemiei, evenimentul a avut loc în faţa unei săli goale de concert, anul acesta vor avea acces 1000 de spectatori. Este una dintre cele mai recente măsuri anti Covid adoptate în Austria.

La evenimente cu peste 1.000 de persoane pot participa doar cei vaccinaţi cu doza booster.

Reducerea numărului de locuri a fost cea mai bună soluţie, a spus violonistul Daniel Froschauer, preşedintele Filarmonicii din Viena.

Alte 700 de persoane, care au deja biletele cumpărate și care nu vor putea asista la concert, vor primi locuri rezervate la următorul concert, de pe 1 ianuarie 2023, a anunţat luni Filarmonica din Viena.

Concertul va fi transmis în 92 de ţări, între care și România. TVR 1 va transmite evenimentul în direct, de la ora 12.15.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite