Concerte la maratonul de vaccinare din București. Violonistul Alexandru Tomescu susține duminică, de Ziua Europei, un recital la Centrul de imunizare de la Biblioteca Națională

7 mai 2021, 08:12

Astfel, la Biblioteca Naţională, vor susține momente speciale artiștii de la Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian”, de la Centrul Naţional de Artă Tinerimea Română şi Filarmonica „George Enescu”.

Un moment aparte va fi cel al violonistului Alexandru Tomescu, pe 9 mai, de Ziua Europei, moment care va fi disponibil şi online, pe pagina artistului.

„Este o onoare și o mare bucurie să pot răspunde prezent invitației Ministerului Culturii și a oferi un moment muzical tuturor celor care aleg să se vaccineze. Cred că vaccinarea este crucială pentru o revenire cât mai grabnică la o viată normală. Pentru mine, viața normală nu poate exista fără muzică, fără concerte și fără public, iar muzica vine să reamintească despre frumusețea uitată a vieții noastre. Yo-Yo Ma a cântat imediat după ce a fost vaccinat, în sala de așteptare post vaccinare. Pe 9 mai, la ora 16:00, împreună cu pianista Sînziana Mircea vom prezenta celor veniți la vaccinare, la Biblioteca Națională a României, un recital de vioară și pian cu lucrări dintre cele mai spectaculoase. Muzica ne poate reda speranța! Muzica înseamnă conexiune în ciuda distanțării și merge mai departe, cu fiecare dintre noi. Vă așteptăm la vaccinare și la concert!”, a declarat violonistul Alexandru Tomescu.

Programul va avea durata de 40 de minute și va conține lucrări de Ciprian Porumbescu – Balada, Johann Sebastian Bach- Preludiu în Mi Major, Bach meets Haendel- compoziție Sînziana Mircea, Fritz Kreisler- Libesleid și Liebesfreud, Camille Sans Saens- Introducere și Rondo Capricioso, Constantin Dumitrescu- Dans țărănesc.

„A fost o perioadă extrem de dificilă pentru noi toți, dar parcă artiștii au trecut prin cele mai grele momente, lipsindu-le scena, actul artistic și mai ales energia publicului. Vaccinarea este un moment important pentru întreaga omenire și cu încredere sperăm că ne vom relua viețile și reveni la normalitate”, a subliniat și pianista Sânziana Mircea.

„Doar împreună, cu o acoperire vaccinală optimă, vom putea deschide mai rapid şi fără probleme teatrele, instituţiile de cultură şi chiar organiza evenimente”, a declarat ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite