Concert susținut de pianista de origine română Dana Ciocârlie şi studenții de la Conservatorul din Lyon, la finalul Preşedinției României la Consiliul Uniunii Europene

Moment remarcabil în Franța, la Lyon, cu ocazia Sărbătorii Muzicii, eveniment care se desfăşoară în 120 de țări din lumea întreagă în fiecare an. Celebra pianistă de origine română Dana Ciocârlie şi studenții săi de la Conservatorul Național de Muzică şi Dans din Lyon au prezentat un concert cu lucrări de Robert Schumann pentru a marca finalul Preşedinției semestriale rotative a României la Consiliul Uniunii Europene.

23 Iunie 2019, 16:27 (actualizat 23 Iunie 2019, 16:37) | Teodora Popa |
Concert la Lyon
Concert la Lyon
Concert la Lyon
Concert la Lyon
Concert la Lyon

Pentru sutele de melomani prezenți, momentul a fost o adevărată călătorie printr-un univers muzical dominat de pasiune şi romantism. Evenimentul a fost organizat de oficialităti locale în parteneriat cu Consulatul General al României la Lyon.

Dana Ciocârlie este pianistă şi pedagog de origine română. Şi-a început studiile muzicale la Universitatea Națională de Muzică din Bucureşti şi s-a perfecționat la Paris.

A fost premiată la numeroase concursuri internaționale, iar in 2017 a primit Marele Premiu "Antoine Livio" al Presei muzicale internaţionale.

Dana Ciocârlie este cunoscută pentru afinitățile sale pentru muzica lui Robert Schumann, din care a înregistrat Integrala pentru pian solo, adăugând-o discografiei sale bogate.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ROMANIA2019EU
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 31°C 29°C
IASI 28°C 21°C
CLUJ 24°C 21°C
CONSTANTA 27°C 24°C
CRAIOVA 28°C 24°C
BRASOV 24°C 22°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI