Concert simfonic online susținut de Filarmonica din Sibiu. Evenimentul are loc pe 8 aprilie 2021 și va putea fi vizionat online, gratuit, între orele 19.00 și 20.30

Un concert simfonic susţinut de Filarmonica de Stat la Sala Thalia din Sibiu are loc la 8 aprilie 2021, şi va putea fi vizionat online, gratuit, între orele 19.00 şi 20.30, potrivit https://www.filarmonicasibiu.ro/ro/events/concert-simfonic-8-aprilie-2021.

07 Aprilie 2021, 08:50 (actualizat 07 Aprilie 2021, 08:52) Știrile TVR |
Filarmonica din Sibiu

Durata spectacolului este de o oră şi jumătate. Evenimentul cultural este realizat în colaborare cu Institutul Polonez din Bucureşti.

Concertul poate fi vizionat de către oricine, cu sau fără cont de Facebook, la următoarele adrese: www.facebook.com/FilarmonicaSibiuwww.youtube.com/FilarmonicadeStatSibiuwww.instagram.com/filarmonicasibiuhttps://filarmonicasibiu.app.link/asCULTawww.tiktok.com/@filarmonicadeStatSibiu.

La pupitrul Orchestrei Filarmonicii din Sibiu se va afla dirijorul Gheorghe Costin, iar solişti sunt Oxana Corjos - pian şi Petru Pane - clarinet. În programul concertului vor fi: W. A. Mozart - Simfonia în Do Major nr 41, "Jupiter" KV 551; Witold Lutoslawski - Preludii dansante pentru clarinet şi orchestra de cameră; R. Schumann - Fantezia pentru pian şi orchestră în la minor; "JOY", animaţie pe muzică de Bach, povestea şi interpretarea - Oxana Corjos, iar animaţia - Augustin Pop, Popixar Studio.

 

La 1 ianuarie 1949, a luat fiinţă Filarmonica de Stat Sibiu, instituţie profesionistă de spectacole şi concerte care de-a lungul celor peste 70 de ani de existenţă ca instituţie de stat a prezentat mii de concerte simfonice şi de muzică de operă, asimilând un vast repertoriu simfonic şi liric, conform www.filarmonicasibiu.ro. Un mare număr de turnee au fost efectuate cu deosebit succes atât în ţară, cât şi în străinătate, în Franţa, Germania, Italia, Austria, Spania, Rusia etc. Împreună cu orchestra sibiană au concertat celebri interpreţi români şi străini, între care: Ion Voicu, Valentin Gheorghiu, Ştefan Ruha, Monique de la Bruchollerie şi Jean Jaques Thiollier (Franţa), Sviatoslav Richter, Rudolf Kerer, Lazar Berman, Dimitri Baskirov (Rusia), Ivry Gittlis (Elveţia), Monserrat Caballe (Spania), alături de mulţi alţii.

Filarmonica de Stat Sibiu a funcţionat până în anul 2004 în clădirea de pe strada Filarmonicii. Începând cu stagiunea de concerte 2004-2005 noul sediu al Filarmonicii de Stat Sibiu este Sala Thalia. Construită în anul 1787 de Martin Hochmeiester, sala a fost distrusă de-a lungul timpului de două incendii. Consiliul Judeţean Sibiu a reluat activitatea de restaurare a edificiului în anul 1990, inaugurarea oficială având loc în acordurile Simfoniei a IX-a de Ludwig van Beethoven, cu ocazia concertului din 7 octombrie 2004.

 

 

 

sursa agerpres

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 27°C 29°C
IASI 20°C 28°C
CLUJ 19°C 23°C
CONSTANTA 22°C 23°C
CRAIOVA 22°C 27°C
BRASOV 21°C 23°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI