CORESPONDENȚĂ DIN SPANIA

Concert "Remember Enescu", la Madrid. Violonistul Alexandru Tomescu și pianista Sînziana Mircea au încântat publicul. Proiectul muzical face parte din programul Timișoara - Capitală Europeană a Culturii

Acordurile viorii Stradiarius au răsunat în Cazinoul Regal din Madrid. Violonistul Alexandru Tomescu și pianista Sînziana Mircea au dăruit publicului spaniol veritabile "bijuterii muzicale" în cadrul concertului "Remember Enescu". Un proiect muzical care face parte din Programul Timișoara - Capitală Europeană a Culturii.

18 Noiembrie 2023, 12:37 (actualizat 18 Noiembrie 2023, 17:08) Știrile TVR |

Seara a început cu Meditație de Jules Massenet și a culminat cu Hora Unirii și Lăutarul de George Enescu și Dans Țărănesc de Constantin Dimitrescu. Publicul a fost impresionat și a aplaudat minute în șir.

SÎNZIANA MIRCEA, pianistă:
Acest turneu este absolut extraordinar, ajungem în întreaga Europă, din Londra, până la Madrid, Viena, Budapesta, continuam apoi și în China și în Statele Unite, așa că pentru mine este o mare responsabilitate.

ALEXANDRU TOMESCU, violonist: În aceste spectacole de muzică clasică România se poate prezenta în fața publicului internațional cu ce are ea mai bun și mai competitiv. Aici nu-i nevoie de tehnologie de ultimă oră. Cele mai bune viori s-au construit în secolul al XVIII-lea de către Antonio Stradivarius.

MARIA POP - director ICR Spania: A fost o seară magică despre puterea muzicii de a transmite valori românești și de a simți mai aproape Timișoara, Capitală Europeană a Culturii - 2023, prin acest proiect extraordinar care face înconjurul lumii.

Concertul de la Madrid a sărbătorit intensificarea relațiilor dintre România și Spania.

GEORGE BOLOGAN - Ambasadorul României în Spania: Am aniversat 10 ani de parteneriat strategic între România și Regatul Spaniei, alături de numeroși prieteni spanioli, colegi din ministerul afacerilor externe spaniol.

​Concertul a fost organizat cu sprijinul ICR Madrid si al Ambasadei Romaniei in Spania, in parteneriat cu Universitatea de Vest din Timisoara.​

 

RELATARE DE LA OANA DOBRESCU

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SPECIAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 2°C
IASI 3°C 2°C
CLUJ 6°C 3°C
CONSTANTA 10°C 5°C
CRAIOVA 6°C 2°C
BRASOV 6°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI