Concert pentru pace în vama Siret. Aproape 600.000 de ucraineni au intrat în România de la începutul războiului

1 aprilie 2022, 12:46

”Nu sunteți singuri, nu ați fost abandonați”. Acesta a fost principalul mesaj transmis de câțiva artiști din Coreea de Sud, veniți în Vama Siret ca să îi încurajeze pe refugiații Ucrainei, dar și pe voluntarii care, de peste o lună, oferă ajutor necontenit celor aflați la necaz. Cu doar câteva acorduri de saxofon, pian și voce, interpreții au adus alinare celor greu încercați de soarta.

Sunt cântăreț de pop-opera. Este un melanj între muzică clasică și cea modernă. În urmă cu trei ani, am cântat la Carnegie Hall, a precizat Se Hun Jung, muzician din Coreea de Sud.

Pe lângă muzica bună, grupul de artiști din Coreea de Sud a adus și ajutoare umanitare pentru cei aflați în clipe de cumpănă.

Muzica este un limbaj universal. Toate lumea o înțelege. Ne rugăm din toată inima pentru pace. De aceea am gândit acest concert ca un mesaj pentru pace, a spus Ael Kim, voluntar din Coreea de Sud.

Vrem ca războiul să se oprească cât mai repede. Acesta este principalul nostru scop, a spus Han Jaesung, voluntar din Coreea de Sud.

După o primă oprire la Sofia, vama Siret a fost a doua destinație a artiștilor din Coreea de Sud. Mesajul lor va ajunge și în Ungaria, Slovacia, Polonia, Cehia. Turneul pentru pace se va încheia pe 4 aprilie.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite