Concert extraordinar de Crăciun, la Filarmonica ''George Enescu''

Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu", condusă de dirijorul Nicolae Moldoveanu, va susţine miercuri şi joi două concerte cu public, de la ora 19,00, în Sala mare a Ateneului Român.

22 Decembrie 2021, 09:13 (actualizat 22 Decembrie 2021, 09:14) Știrile TVR |
Filarmonica

Programul va cuprinde Concert de Crăciun de Arcangelo Corelli şi Oratoriul de Crăciun, părţile I şi VI, de Johann Sebastian Bach.

Concerto grosso în sol minor, op. 6, nr. 8 de Arcangelo Corelli, mai cunoscut sub numele de Concertul de Crăciun, a fost comandat de cardinalul Pietro Ottoboni şi publicat postum în 1714. Concertul, scris pentru două viori şi violoncel, poartă mottoul Fatto per la note de Natale (Pentru Noaptea de Crăciun).

"Oratoriul de Crăciun" (1734) este cea mai populară dintre operele vocale religioase ale lui Johann Sebastian Bach şi face parte dintre cele mai renumite compoziţii religioase din toate timpurile. În Germania, este interpretat în toate oraşele mari în perioada sărbătorilor. Oratoriul este alcătuit dintr-un ciclu de şase cantate, scrise pentru zilele de Crăciun, Anul Nou şi Bobotează. La Filarmonica "George Enescu" vor fi interpretate prima şi ultima parte ale oratoriului, alături de soliştii Cristina Vasilache, Geanina Munteanu, Călin Brătescu, Ştefan Lamatic şi de Corul Filarmonicii "George Enescu", coordonat de Iosif Ion Prunner, se arată într-un comunicat transmis miercuri AGERPRES.

Biletele pot fi achiziţionate de la Casa de Bilete a Ateneului Român (doar cu o oră înainte de începerea concertului) şi online de pe www.fge.org.ro - secţiunea "Calendar".

Accesul în sala Ateneului Român este permis cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, dacă toţi participanţii sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, respectiv persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau al unui test antigen rapid nu mai vechi de 48 de ore şi este asigurată purtarea măştii de protecţie.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CULTURĂ
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 27°C 30°C
IASI 24°C 26°C
CLUJ 18°C 21°C
CONSTANTA 27°C 26°C
CRAIOVA 25°C 26°C
BRASOV 21°C 24°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI