Concert extraordinar al Fanfarei Ciocârlia la Lyon. Artiștii au ridicat publicul în picioare

31 ianuarie 2019, 18:18

A fost un imens succes de public în cadrul Sezonului Cultural România-Franța, iar spectacolul, desfăşurat cu casa închisă, a fost organizat de Opera din Lyon cu sprijinul Consulatului General al României la Lyon. Piesele interpetate au fost alese din repertoriul românesc („Toba mare”, „Lume, lume”, „Trenule, maşină mică”) şi din cel internațional.

Descoperiți şi promovați de un inginer de sunet german în 1996 în satul Zece Prăjini din județul Iaşi, artiştii de etnie rromă au ajuns pe marile scene ale lumii reuniți sub numele de Fanfara Ciocârlia.

(w500) Concert ex

Formația a susținut sute de concerte în mai mult de 50 de țări şi a devenit una dintre cele mai apeciate din lume, a compus pentru producătorii de filme de Hollywood, a câştigat premii internaționale şi a fost subiect de documentar.

În anul 2012, Fanfara Ciocârlia a cântat la Oslo la ceremonia de decernare a Pemiului Nobel pentru Pace.

Fanfara Ciocârlia este cunoscută pentru muzica alertă, cu ritmuri complexe inspirate din muzica tradițională din România, dar cu influențe balcanice importante. Artiştii cântă la trompete, saxofoane, clarinete, tobe, percuții şi tube. Muzica lor este un amestec de oriental şi occidental, de vechi şi nou, de urban şi rural.

(w500) Concert ex

Fanfara Ciocârlia îşi continuă turneul în Franța şi alte țări din Europa.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite