COOLTURA

Concert David Grimal la Ateneu. Celebrul violonist și Filarmonica "George Enescu", dirijată de cristian Badea, aduc un omagiu francofoniei

Cântă în România aproape în fiecare an. Reputatul violonist francez David Grimal e astă seară pe scena Ateneului alături de filarmonica George Enescu, dirijată de Cristian Badea. E un concert care aduce un omagiu francofoniei, din seria Concertele Centenarului. Tot programul e franţuzesc. David Grimal are o vioară Stradivarius, de mai bine de 25 de ani, cu care, spune glumind, are o relaţie de dragoste şi ură.

07 Decembrie 2018, 18:55 Știrile TVR |
Concert Grimal-Badea la Ateneul Român
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Acasă la David Grimal se vorbește și românește. Soția lui e româncă, au împreună doi copii, așa că violonstul a ajuns să considere România a doua lui țară.

Violonistul David Grimal e un nume în star sistemul muzical, cântă cu marile orchestre ale lumii și, în același timp, e preocupat de creativitatea care se naște dincolo de ierarhiile obișnuite. De aceea a înființat o orchestră mai specială, ansamblul Disonante. Acolo, fiecare muzician își construiește sonoritatea ascultându-l pe celălalt, fără să urmeze ordinele vreunui dirijor.

Proiectul Disonante al lui David Grimal reflectă și credința lui în menirea muzicii, aceea de a ne aduce laolaltă.

Prezența lui David Grimal vine în urma unei serii de concerte cu artiști de top care-a avut loc la Ateneu în ultima vreme, grație viziunii dirijorului Cristian Badea. Ideea ar fi să aveam calitate ca la Festivalul Enescu și în stagiunea obișnuită a filarmonicii.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CULTURĂ
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 7°C
IASI 3°C 6°C
CLUJ 4°C 8°C
CONSTANTA 11°C 14°C
CRAIOVA 8°C 7°C
BRASOV 7°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI