Conceptul de early booking pierde teren. Tot mai puţini oameni îşi permit să cumpere din timp o vacanţă

Conceptul de early booking pierde teren! Cu atât de multe schimbări într-un termen scurt impuse de pandemie, puţini oameni îşi permit să cumpere din timp o vacanţă în care nu ştiu nici dacă pleacă sigur şi nici cât pot recupera din bani. Ofertele last minute sunt cele mai căutate şi nu la orice agenţie. Sunt turişti care verifică ei înșiși partenerii de la destinație ai acelei agenţii.

12 Ianuarie 2022, 19:01 Știrile TVR |

Riscurile programării din timp a unei călătorii au fost evidente în aceşti 2 ani de pandemie şi puţini vor să şi le mai asume. Aşa că rezervările pentru un zbor sau o vacanţă se fac cu doar câteva zile înainte. O persoană care avea bilete pentru Egipt vândute de o agenţie, abia a mai primit o parte din suma înapoi.

Comportamentul, spun specialiştii în turism, vine tocmai din cauza problemelor pe care mulţi le-au întâmpinat în aceşti ani. Au fost destule situaţii în care turiştii nu şi-au primit banii înapoi.

Acum, în noul context, şi preţurile sunt mult mai mari. O vacanţă în Egipt allinclusive, 7 nopţi cu transfer de la aeroport şi asistenţă turistică, în sistemul early booking costa 600 de euro, acum cu rezervarea la doar câteva zile înainte de plecare preţurile ajung să fie duble 1200 de euro.

Iar previziunile pentru acest an nu sunt deloc încurajatoare.

Din nou, cei din industrie se aşteaptă la un număr şi mare de rezervări pentru destinaţiile interne, considerate mai sigure în pandemie, când restricţii noi pot apărea peste noapte.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 18°C
IASI 14°C 16°C
CLUJ 15°C 14°C
CONSTANTA 11°C 11°C
CRAIOVA 16°C 17°C
BRASOV 16°C 13°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI