Concediul în Grecia începe cu un blocaj în vamă. Cozi de 6 kilometri la Kulata

2 iulie 2022, 23:19

Pe la vama Kulata, la frontiera Bulgariei cu Grecia, trec majoritatea românilor care merg în vacanță. Concediul în Grecia a început cu o așteptare în vamă de o oră și jumătate.

Pentru turiști, pare fără sfârșit.

La vama Giurgiu, la prima oră, nu erau multe mașini care așteptau pentru control. Turiștii spun că s-au înarmat totuși cu răbdare când au plecat de acasă.

Cel mai mult au de așteptat însă șoferii de camioane care trec prin vama Giurgiu.

Coloana se întinde pe aproape 9 kilometri, deși sunt deschise toate cele 4 artere de circulație. Sunt mulți transportatori din Ucraina care vin pe această rută, singura disponibilă de când Marea Neagră e blocată.

În această perioadă, polițiștii de frontieră muncesc la foc continuu.

Vlad Ungar, jurnalist TVR:În ultimele 24 de ore, pe aici, prin vama Giurgiu, au ieșit 14 mii de persoane. Vorbim despre 1.300 de camioane și 3 mii de autoturisme. E o perioadă plină, polițiștii de frontieră muncesc la foc continuu, pentru că mulți români pleacă în vacanță noaptea”.

Polițiștii de frontieră le recomandă șoferilor să pregătească din timp documentele de călătorie pentru a trece granița și să consulte aplicația trafic online, de unde pot afla timpii de așteptare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite