Comunitatea internaţională condamnă atacul de la Londra

De la un capăt la altul al globului, comunitatea internaţională a reacţionat la atentatul de la Londra. Liderii au transmis condoleanţe familiilor afectate şi autorităţilor britanice şi au condamnat terorismul, nuanţând pericolele care există în fiecare zonă în parte.

23 Martie 2017, 12:58 (actualizat 23 Martie 2017, 21:39) Știrile TVR |

Cei mai apropiaţi aliaţi ai Marii Britanii au fost şi primii care au dat o reacţie, încă dinainte să se ştie exact ce s-a întâmplat.

Preşedintele american Donald Trump a informat publicul, ca de obicei pe Twitter. El a scris că tocmai discutase cu premierul britanic Theresa May, pe care a felicitat-o pentru modul în care administrează criza.

Şi fostul preşedinte a SUA, Barack Obama, a reacţionat pe Twitter, după atacul din Marea Britanie şi a transmis condoleanţe familiilor victimelor

Iar din Franţa, preşedintele Hollande a amintit că ţara sa ştie prea bine ce înseamnă asemenea atentate şi şi-a oferit tot sprijinul.

"Intenţia mea este în primul rând să mă asigur că înţelgem pe deplin că terorismul ne priveşte pe toţi, iar Franţa, care a fost greu lovită  în aceşti ani, înţelege cât suferă britanicii astăzi", a spus preşedintele Franţei, Francios Hollande.

Cancelarul Angela Merkel a transmis de asemenea solidaritatea poporului german cu britanicii, iar ministrul său de Externe a avertizat şi asupra extinderii rasismului în Europa şi cât de important este să fie el combătut.

"Sunt, ca toţi germanii, copleşit de acest eveniment, gândurile mele sunt alături de răniţi şi de toţi britanicii  pentru că eu cred că nu este o coincidenţă că acest atac a avut loc lângă parlamentul britanic, ci simbolizează un atac în inima democraţiei. Este un atac împotriva noastră, a tuturor!", a spus şi  ministrul de Externe al Germaniei, Sigmar Gabriel.

Mesaje de susţinere pentru londonezi au venit din cele mai îndepărtate capitale - Tokyo, Beijing, Seul, Canberra. În acest moment, foarte multe ţări se luptă într-o formă sau alta cu manifestări teroriste. Unele sunt doar regionale şi vizează interese teritoriale - altele, cum este extremismul islamist, se extind la nivel planetar.

"Starea românilor răniţi în atacul de la Londra. Femeia a suferit o operaţie şi se află în stare critică, bărbatul a fost externat".

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 23°C 21°C
IASI 15°C 15°C
CLUJ 15°C 13°C
CONSTANTA 20°C 18°C
CRAIOVA 20°C 18°C
BRASOV 14°C 11°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI