Comunitatea artiștilor din București și Crucea Roșie Română susțin masa caldă pentru 200 de copii din zone defavorizate ale României

Arta susţine masa caldă pentru 200 de copii din familii defavorizate din România. Cu 5 ani în urmă, în Bucureşti lua fiinţă o comunitate filantropică, formată din modelatori ai pietrei, lutului, lemnului şi metalului. Azi sunt peste 400 de artişti din întreaga ţară şi din străinătate care, în fiecare lună, prin expoziţii caritabile, susţin o bună parte din hrana şi educaţia pe care Crucea Roşie Română le oferă copiilor din centrele EGAL.

04 Iunie 2023, 21:33 Știrile TVR |

Anca Ciutacu, profesoară de fizică în București, și Gabriel Medvedov, artist din Râmnicu Vâlcea, sunt doi dintre membrii comunități de artiști plastici care ajută copiii din zonele defavorizate ale României.

I-am întâlnit în curtea Muzeului Țăranului Român, în cadrul festivalului "Festum Liberi", unde își expun și vând lucrările în scop caritabil.

Astfel de evenimente au loc de 5 ani, lună de lună, de când comunitatea artiștilor din București, în colaborare cu Crucea Roșie Română, susține masa caldă pentru 200 de copii din zone defavorizate ale României.

În timp, tot mai mulți artiști susțin centrele EGAL deschise de Crucea Roșie în zone defavorizate din țara noastră.

Trimit lucrări sute de artiști, inclusiv din Canada, Germania, Anglia, Spania.

Anul viitor, artiști din toate colțurile lumii se vor reuni la București, într-un festival internațional dedicat ajutorării copiilor, iar Crucea Roșie Română are în plan să deschidă noi centre EGAL.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 30°C 25°C
IASI 20°C 21°C
CLUJ 21°C 20°C
CONSTANTA 27°C 23°C
CRAIOVA 28°C 24°C
BRASOV 21°C 19°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI