Comunități întregi din vestul Austriei, inundate. Au căzut, în medie, 200 de litri de apă pe metru pătrat

Inundaţiile nu par să contenească în Austria. De această dată, grav afectat este vestul țării, la graniţa cu Germania, unde comunități întregi au fost acoperite de ape, iar traficul feroviar a fost întrerupt. Situația vine la doar două zile după ce sudul Austriei a fost lovit de furtuni puternice, care au cauzat moartea mai multor persoane.

20 August 2022, 18:42 Știrile TVR |

În Vorarlberg, landul cel mai vestic al Austriei, situat la granița cu Germania, nu s-au mai văzut asemenea ploi de când se fac măsurători.

În ultima zi au căzut în medie 200 de litri de apă pe metru pătrat.

"Am avut o lungă perioadă de secetă, iar acum apa trebuie să se ducă undeva, dar pentru că pământul nu o absoarbe, se duce în casele oamenilor", spune un pompier din Koblach.

Localități întregi sunt sub ape și aproape nicio casă nu a rămas neinundată. Sute de pompieri au fost desfășurați, dar nu au suficiente echipamente, pompe pentru evacuarea apei și saci de nisip, pentru că niciodată cei de acolo nu s-au mai confruntat cu o astfel de situație.

Localnicii nu speră acum decât la schimbarea vremii.

Traficul feroviar este grav perturbat și astăzi au fost întrerupte mai multe legături regionale.

Nici în sudul Austriei nu se circula mai bine după furtunile puternice de joi, când vântul extrem a rupt mai mulți stâlpi de electricitate și a smuls copaci din rădăcini.

În doar 10 minute, furtuna a făcut ravagii și a cauzat moartea mai multor persoane, printre care 2 copii.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 6°C
IASI 2°C 1°C
CLUJ 7°C 7°C
CONSTANTA 8°C 8°C
CRAIOVA 4°C 5°C
BRASOV 5°C 6°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI