Comunicat oficial DIICOT: În urma analizelor de laborator, a rezultat profilul genetic al unei SINGURE persoane, respectiv Măceșanu Alexandra Mihaela

DIICOT
DIICOT
3 august 2019, 11:39

„Precizăm că, în urma analizelor de laborator ale probelor ridicate, efectuate până în prezent, a rezultat profilul genetic al unei SINGURE persoane, respectiv Măceșanu Alexandra Mihaela, concluzie fundamentată științific pe compararea acestui profil genetic determinat cu profilul genetic determinat al părinților Alexandrei”, se arată într-un comunicat transmis sâmbătă de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.

„Concluzia ne-a fost comunicată aseară, 2 august, de către reprezentanți ai INML, urmând ca astăzi să ne fie transmis și raportul specialiștilor conținând aceleași date”, subliniază conducerea Direcției.

„Concluzia expertizei nu este o informație confidențială în cadrul urmăririi penale, ci este o informație de interes public, care trebuia comunicată familiei, fapt pentru care, familia victimei a fost de îndată și neîntârziat anunțată, din respect și compasiune față de suferința pe care o resimte, având în vedere și solicitarea acesteia în același sens, respectiv de a nu lua cunoștință din alte surse de informare”, menționează DIICOT.

Sâmbătă continuă activitățile începute vineri. Cercetarea locuinței inculpatului este efectuată de echipe complexe, formate din procurorii care efectuează urmărirea penală, polițiști specializați în cercetarea infracțiunii de omor, criminaliști și polițiști din cadrul structurii specializate a IGPR – Direcția de Combatere a Criminalității Organizate.

În condițiile noilor confirmări, urmărirea penală „continuă cu certitudine, între altele și pentru infracțiunea de omor calificat”, spune DIICOT.

Conducerea Direcției a transmis condoleanțe familiei îndurerate.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite