Comunele Dumbrăviţa, Ghiroda, Giroc, Moşniţa Nouă din Timiș, în carantină pentru 14 zile. Alte patru localități din jurul Capitalei au ieșit din carantină

10 ianuarie 2021, 09:35

La Giroc nu e cu noroc nici a treia oară. Dimpotrivă, e tot cu restricții. Aproape 8 cazuri la mia de locuitori e rata de infectare în localitatea de lângă Timișoara. Carantina a intrat în vigoare la miezul nopții.

Autoritățile spun că numărul mare de infectări arată că în perioada sărbătorilor oamenii au repectat mai puțin regulile sanitare.

Localnicii s-au obișnuit deja cu aceste măsuri.

După expirarea celor 14 zile de carantină, măsura ar putea fi anulată sau prelungită, în funcție de numărul de îmbolnăviri înregistrat în localitate.

Giroc nu e singurul caz. Dumbrăvița, Moșnița Nouă și Ghiroda, toate aflate lângă Timișoara, au intrat și ele în carantină pentru două săptămâni.

În schimb, bucureștenii răsuflă ușurați, cel puțin pentru moment. Capitala a scăpat de salba de localități carantinate. Otopeni, Popești Leordeni, Dobroești și Corbeanca au ieșit din carantină în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Dacă aruncăm o privire pe statistica la nivel național observăm că județul Ilfov conduce în topul județelor cu cel mai mare număr de infectări. Aici, rata de infectare depășește patru cazuri la mia de locuitori.

Dintre toate localitățile județului Ilfov, acum, cele mai mari probleme le pune din nou comuna Ciorogârla. Riscă să reintre în carantină pentru că aici se înregistrează aproape 10 cazuri la mia de locuitori.

Ultimele date ale prefecturii Ilfov arată aproape 26.000 de cazuri de infecție cu Sars-Cov-2 și 196 de decese în județ de la debutul pandemiei.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite