Comuna cu apă la discreție! Primarul invită oamenii să-și stropească grădinile

Apaă la discreție, într-o comună din Gorj, aprovizionată cu prețiosul lichid, în aceste vremuri, din puțuri de mare adâncime.

14 Iulie 2022, 13:46 (actualizat 14 Iulie 2022, 15:01) Știrile TVR |

În plină caniculă, cand in multe localitati primesc apa cu portia, într-o comună din Gorj, localnicii nu duc aceasta grija. La robinet, apa curge fără restricții, iar oamenii sunt chiar încurajați să ude și grădinile. Totul datorită puţurilor de mare adâncime, pe care autoritățile le-au forat cu finanțare din bani europeni.

În localitatea Roșia de Amaradia, apă curge fără întreruperi în toate cele șapte sate răsfirate pe dealuri. Localnicii o folosesc pentru băut, în gospodărie, dar și pentru a udă grădinile. Nu riscă nicio amendă, ba dimpotrivă, autoritățile locale i-au încurajat să își îngrijească recoltele.

Apa ajunge la fiecare dintre cei aproape 3 mii de locuitori ai comunei, chiar și în cele mai izolate dintre sate, datorită celor două puțuri forate la 250 de metri adâncime. Primul a fost terminat încă din 2019, iar de atunci, tariful pentru apă a rămas la jumtate față de alte localități din județ.

”Bazinele sunt la noi tot timpul pline și au apă sufiecientă. Puțurile fiind aproape de bazin, energia pe care o consumă este foarte puțînă, astfel că prețul a rămas la 2 lei de ani buni. Ne permitem, pentru că cheltuieleile noastre nu sunt exagerate”, ne-a declarat Liviu Cotojman, primar Roșia de Amaradia.

Întreagă investiție s-a ridicat la aproximativ 700 de mii de lei, iar autoritățile locale au accesat bani europeni pentru această lucrare.

Localnicii confirmă că nu s-a intrerupt apa în perioada asta secetoasă, niciodată, și are și presiune mare.

Apa care ajunge la localnici este bună și de băut, pentru că sistemul a fost dotat și cu stație de filtrare.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 1°C
IASI 1°C 3°C
CLUJ 1°C 2°C
CONSTANTA 1°C 2°C
CRAIOVA 4°C 3°C
BRASOV 0°C -1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI