Comuna cu apă la discreție! Primarul invită oamenii să-și stropească grădinile

Comuna din Gorj cu apă din belșug
Comuna din Gorj cu apă din belșug
14 iulie 2022, 13:46

În plină caniculă, cand in multe localitati primesc apa cu portia, într-o comună din Gorj, localnicii nu duc aceasta grija. La robinet, apa curge fără restricții, iar oamenii sunt chiar încurajați să ude și grădinile. Totul datorită puţurilor de mare adâncime, pe care autoritățile le-au forat cu finanțare din bani europeni.

În localitatea Roșia de Amaradia, apă curge fără întreruperi în toate cele șapte sate răsfirate pe dealuri. Localnicii o folosesc pentru băut, în gospodărie, dar și pentru a udă grădinile. Nu riscă nicio amendă, ba dimpotrivă, autoritățile locale i-au încurajat să își îngrijească recoltele.

Apa ajunge la fiecare dintre cei aproape 3 mii de locuitori ai comunei, chiar și în cele mai izolate dintre sate, datorită celor două puțuri forate la 250 de metri adâncime. Primul a fost terminat încă din 2019, iar de atunci, tariful pentru apă a rămas la jumtate față de alte localități din județ.

”Bazinele sunt la noi tot timpul pline și au apă sufiecientă. Puțurile fiind aproape de bazin, energia pe care o consumă este foarte puțînă, astfel că prețul a rămas la 2 lei de ani buni. Ne permitem, pentru că cheltuieleile noastre nu sunt exagerate”, ne-a declarat Liviu Cotojman, primar Roșia de Amaradia.

Întreagă investiție s-a ridicat la aproximativ 700 de mii de lei, iar autoritățile locale au accesat bani europeni pentru această lucrare.

Localnicii confirmă că nu s-a intrerupt apa în perioada asta secetoasă, niciodată, și are și presiune mare.

Apa care ajunge la localnici este bună și de băut, pentru că sistemul a fost dotat și cu stație de filtrare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite