Componența juriului României pentru Eurovision și notele acordate fiecărei țări. Republica Moldova a primit punctaj maxim

Televiziunea Română aşteaptă lămuriri din partea organizatorului Eurovision, după scandalul legat de anularea punctajului stabilit de juriul din România, la finalul concursului. TVR consideră că organizatorul competiţiei a schimbat rezultatul jurizării din România, fără un motiv convingător. După finalizarea concursului, Uniunea de Radiodifuziune Europeană a anunţat că a eliminat punctajele acordate de jurii din 6 ţări şi le-a înlocuit cu rezultate calculate printr-un algoritm, după ce ar fi depistat anumite nereguli la votare.

16 Mai 2022, 14:20 (actualizat 16 Mai 2022, 20:44) Știrile TVR |
Componența juriului României pentru Eurovision și notele acordate fiecărei țări

Ca urmare a controverselor legate de anularea rezultatului votului juriului României de către EBU și publicarea unui punctaj diferit în cadrul concursului, fără ca Edei Marcus, spokes person desemnată de TVR, să-i fie permisă comunicarea, în direct, a rezultatelor jurizării României, de către EBU, vă comunicăm (anexat) lista membrilor juriului național și punctajul acordat de aceștia.

Componența juriului României a fost următoarea: Sanda Ladoși, Luminița Anghel, Ovi Jacobsen, Liviu Elekeș și Mihai Pocorschi.

Punctajul acordat de juriul României concurenților din finala Eurovision 2022:

Republica Moldova - 12 puncte
Grecia - 10 puncte
Polonia- 8 puncte
Olanda - 7 puncte
Azerbaidjan - 6 puncte
Australia - 5 puncte
Italia - 4 puncte
Spania - 3 puncte
Finlanda - 2 puncte
Lituania - 1 punct

CITIȚI ȘI > EXCLUSIV Iuliana Marciuc, Mihai Pocorschi și wrs vorbesc despre scandalul de la Eurovision, la TVR1, de la ora 20.00

Reiterăm faptul că TVR a solicitat organizatorilor ESC să ne furnizeze, în mod oficial, motivele concrete pentru care au înlocuit punctajul juriului din România cu un “substitut” calculat într-un mod netransparent. În funcție de răspunsul care ne va fi trimis, TVR își rezervă dreptul de a lua măsuri pentru corectarea situației create.

Televiziunea Română mulțumește public celor care au fost alături de România și au susținut reprezentantul nostru, wrs, în concurs, din sală sau din fața micilor ecrane.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN EUROVISION
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 36°C 27°C
IASI 35°C 28°C
CLUJ 26°C 26°C
CONSTANTA 29°C 26°C
CRAIOVA 31°C 30°C
BRASOV 26°C 25°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI