Completurile de trei judecători de la Înalta Curte, nelegal constituite - CCR a admis sesizarea lui Florin Iordache! Schimb de replici înţepătoare între Florin Iordache și Cristina Tarcea

Curtea Constituţională a României a admis sesizarea privind lipsa completurilor de trei judecători specializate în fapte de corupţie de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Sesizarea a fost făcută de Florin Iordache, în calitate de preşedinte delegat al Camerei Deputaţilor. Decizia a fost amânată de 5 ori până acum.

03 Iulie 2019, 14:33 (actualizat 03 Iulie 2019, 19:22) |
Cine scapă după decizia CCR
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

A fost un schimb de replici înţepătoare între preşedinta Înaltei Curți de Casație și Justiție, Cristina Tarcea, și vicepreședintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, la şedinţa publică a Curţii Constitutionale.

Magistrații au dezbătut din nou legalitatea completurilor de 3 judecători, după ce au amânat de 5 ori o decizie.

Un astfel de complet a judecat și cazul lui Liviu Dragnea.

Președinta Înaltei Curți a cerut, printre altele, ca sesizarea să fie făcută de actualul președinte al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

Pronunțarea asupra legalității Completurilor de 3 a fost amânată de patru ori.

Cristina Tarcea: Pentru că era în mod evident că fostul președinte al Camerei Deputaților, având calitatea de inculpat, nu putea să facă o astfel de sesizare, a intervenit un concediu de odihnă și o delegare a tuturor atribuțiilor.

Florin Iordache: Am aflat cu stupoare că anumite prevederi din lege, lege în vigoare, pentru doamna președintă a ÎCCJ nu există. Deci, dacă își permite să spună că prevederi dintr-o lege în vigoare pentru dumneaei nu există, despre ce discutăm? Numai la Înalta Curte nu se respectă legea. Aici suntem. Își permite Înalta Curte să devină legiuitor?

Cristina Tarcea: Sunt uimită de atitudinea reprezentantului Camerei Deputaților. Sunt tristă să constat că, din păcate, un absolvent de Drept nu interpretează coroborat dispozițiile legii și din tot ce s-a discutat amplu data trecută, nu s-a înțeles nimic.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 21°C 21°C
IASI 20°C 14°C
CLUJ 15°C 12°C
CONSTANTA 17°C 17°C
CRAIOVA 19°C 20°C
BRASOV 15°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI