Compensație de 500 de lei lunar, timp de o jumătate de an, pentru cei care și-au pierdut locurile de muncă din fermele afectate de pesta porcină africană

13 septembrie 2018, 12:03

„Așa cum s-a decis în urmă cu 2 săptămâni, astăzi adoptăm o ordonanță de urgență prin care stabilim noi măsuri de sprijin pentru cei care au avut de suferit din cauza virusului pestei porcine africane. Venim astfel în ajutorul persoanelor care-și pierd locurile de muncă deținute în societăți comerciale care desfășoară actrivități în sectorul creșterii suinelor”, a declarat premierul Viorica Dăncilă în debutul ședinței de guvern de astăzi.

„Concret, vom oferi o compensație financiară neimpozabilă, în valoare de 500 de lei pentru fiecare persoană care și-a pierdut locul de muncă din fermele afectate de pesta porcină africană”, a anunțat șeful executivului.

Sprijinul se acordă lunar și va completa indemnizația de șomaj pentru o perioadă de maximum 6 luni, începând cu data încetării contractului individual de muncă.

„Consider că este nevoie de acest ajutor complementar celorlalte măsuri de susținere financiară pentru acest sector, precum și celor pentru combaterea răspândirii virusului. După cum știți, prin rectificarea bugetară am asigurat deja numeroase resurse financiare pentru plata despăgubirilor necesare în urma evoluției pestei porcine africane, dar și pentru achiziția de materiale destinate controlului și combaterii răspândirii virusului. Toți cei care au înregistrat pierderi din cauza acestui virus vor primi ajutorul de care au nevoie”, a dat asigurări Viorica Dăncilă.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă