Companiile Fox și News Corporation, preluate de fiul magnatului Rupert Murdoch după 70 de ani de la crearea unui imperiu care se întinde pe trei continente

22 septembrie 2023, 19:06

Băiatul sau, Laclan Murdoch, va conduce singur News Corporation și va fi președintele consiliului de administrație al grupului Fox. Este un moment dificil pentru mass media americană din cauza declinullui televiziunii tradiționale și a conflictului cu un grup care a acuzat Fox de manipulare în alegerile din 2020. Pentru a evita un proces complex Fox a plătit 787 de milioane de dolari.

Rick Wilson, co-fondator al Proiectului Lincoln: Rupert Murdoch a avut un efect profund asupra mişcării conservatoare din America în termenii reformării acesteia în privinţa principiilor tradiţionale privind responsabilitatea individuală, limitarea guvernamentală, domnia legii şi încurajarea unei noi versiuni, mai modernă a populismului autoritar care a fost discutată pe larg în teoriile conspiraţiei privind nedreptatea şi oprimarea imaginată.

La începutul anului Murdoch, în vârstă de 92 de ani, a eșuat în planul sau de a reuni imperiul sau media prin unirea Fox cu News Corporation. Magnatul, care are pachetele majoritare de acțiuni la ambele, va fi numit președinte emerit la cele două companii.

Alice Enders, director de cercetare la Enders Analysis: Ştiţi, el a exercitat cu certitudine o influenţă la vârful puterii ziarelor dar, dacă această influenţă mai există sau nu azi, s-a diluat foarte mult din cauza declinului în cazul ziarelor în special în cazul tinerilor.

Vestea retragerii magnatului a produs o emoție puternică în Australia, țară să natală. Murdoch este unic, afirmă atât mass media cât și oamenii.

Plecând de la un ziar cu puțina influență, Murdoch a construit în șapte decenii un imperiu care se întinde pe trei continente. El deține în continuare 60% din ziarele din Australia prin News Corporation. Totuși, legătura dintre imperiul său și Australia se va rupe deoarece fiul sau s-a născut în Regatul Unit.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite