Companiile americane i-au oferit premierului Grindeanu o foaie de parcurs privind statul de drept

29 martie 2017, 13:39

Sorin Grindeanu a avut miercuri o întâlnire cu o delegație condusă de Eric Stewart, președintele Consiliului de Afaceri Americano-Român (AMRO).

„Statul de drept, transparența, eficiența, acestea sunt incluse într-o foaie de parcurs pe care am prezentat-o celor două guverne (SUA și România n.r.). Mi se pare o parte extrem de normală în a face afaceri, pentru ca prioritățile să fie focusate clar ambelor guverne. În trecut, Guvernul SUA a lucrat foarte aproape cu Guvernul român pe toate aceste chestiuni. Am văzut foarte mult progres și companiile noastre se simt încrezătoare că atunci când fac afaceri în România totul va fi corect, legal și transparent. Un exemplu vizavi de această încredere este această misiune de afaceri care a fost prezentă aici, cea mai mare misiune de afaceri adusă vreodată în România. Companiile sunt foarte entuziasmate de ce se întâmplă”, a spus Stewart, la finalul întâlnirii.

El a precizat că foaia de parcurs a fost pregătită de experți din Washington care sunt familiarizați cu domeniul de afaceri și cu România.

„Țările noastre au fost întotdeauna foarte bune prietene și sperăm ca relația noastră economică să ajungă la fel de bună precum cea politică. România are multe avantaje competitive, cel mai notabil este educația. Când noi venim în anumite țări nu avem o primire prea călduroasă, dar din partea dumneavoastră și a poporului avem parte o primire călduroasă. Noi, la consiliul de afaceri AMRO, am pregătit o foaie de parcurs pentru ca Guvernul dumneavoastră să o ia în considerare. A fost pregătită de mulți experți din Washington care sunt familiarizați cu domeniul de afaceri și cu România”, a mai arătat oficialul AMRO.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă