Compania Tarom, în atenția DIICOT. Anchetatorii au făcut 25 de percheziții în București și patru județe

2 iulie 2019, 09:15

Procurorii DIICOT au descins la mai multe adrese din Capitală, Ilfov, Dâmbovița, Prahova și Brașov. Anchetatorii au ridicat documente de la companie, sindicat, dar și de la mai multe firme private. Surse judiciare susțin că procurorii au informații că s-au cumpărat piese la suprapreț.

Vizat este și liderul sindicatului tehnic din Tarom, Aurel Curdov. Anchetatorii au descins la el acasă, dar și la alți câțiva membri de sindicat. Curdov susține că e nevinovat și că a fost citat la audieri în calitate de martor.

Tarom susține într-un comunicat de presă că activitatea sa nu e periclitată, Direcția tehnică își desfășoară activitatea normal, iar cursele nu sunt afectate.

De-a lungul timpului, compania aeriană națională a tot fost o gaură neagră. Anul trecut Corpul de control al premierului a făcut verificări la Tarom.

În raportul final sunt date şi despre sute de piese furate din hangare, sloturi orare de zbor cedate pe nimic, management greşit şi directori, de multe ori, numiţi politic, cu experienţă zero în administrarea afacerilor şi în aviaţie.

În urmă cu doi ani, cotidianul Liberatea a scris despre mai multe rapoarte guvernamentale care arătau că la TAROM prezența la locul de muncă era în jur de 60 la sută, numărul concediilor medicale era suspect de mare, iar cei mai mulți dintre banii companiei erau folosiți pentru salarii și indemnizații.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă