Compania Aeroporturi, pierderi de 129 de milioane de lei. Otopeni, cel mai mare aeroport al țării, are acum un trafic mai redus decât aerodromul Clinceni

27 octombrie 2020, 18:20

Otopeni, cel mai mare aeroport al țării, are acum un trafic mai redus decât aerodromul Clinceni. În cele aproape două ore petrecute pe platformă, am filmat o aterizare și o decolare. Pandemia a provocat companiei o pierdere de peste 26 de milioane de euro pentru anul în curs.

În septembrie de exemplu, aeroportul Otopeni a adunat peste 6.000 de decolări și aterizări, ceea ce înseamnă sub jumătate din câte au fost în aceeași perioadă a anului trecut. Cea mai slabă lună din pandemie a fost însă aprile. Numărul de pasageri de atunci reprezintă sub 2 % din cel din aprilie 2019. La nivel global, absolut toate aeroporturile și companiile aeriene au avut probleme foarte grave. Acum, se caută soluții pentru scoaterea din criză a sectorului de transport aerian.

Zecile de avioane parcate lângă hangarele de la Otopeni descriu cel mai bine situația grea prin care trec deopotrivă companiile aeriene și aeroporturile.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite