Comitetul municipal pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat măsurile de relaxare care intră în vigoare de la 1 iunie în București

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a aprobat în ședința de astăzi noile măsuri de relaxare care intră în vigoare de mâine. Practic, decizia CMBSU transpune prevederile Hotărârii de Guvern privind măsurile de relaxare aplicabile de la 1 iunie.

31 Mai 2021, 11:46 (actualizat 31 Mai 2021, 18:12) Știrile TVR |
Alin Stoica, prefectul Capitalei

"Va fi CMBSU pentru transpunerea HG privind măsurile aplicabile de la 1 iunie. Nu avem nimic suplimentar faţă de aceste măsuri", a precizat Stoica, într-o declaraţie de presă. El a afirmat că în Bucureşti s-a depăşit rata de 50% de vaccinare împotriva COVID-19 cu cel puţin o doză.

Alin Stoica a menţionat că, din 2.200.000 de persoane vaccinate, aproximativ 560.000 au primit şi doza de rapel. Totodată, el a respins informaţiile potrivit cărora a trimis o adresă Primăriei Capitalei privind adoptarea ilegală a bugetului.

Print-o hotărâre adoptată pe 27 mai Guvernul a aprobat o serie de măsuri de relaxare începând cu 1 iunie, printre care permiterea desfăşurării evenimentelor private (nunţi, botezuri, etc) cu 50 de persoane în spaţii închise şi 70 de persoane în spaţii deschise în judeţele/localităţile unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori. La stabilirea numărului participanţilor nu sunt luate în calcul persoanele care au vârsta mai mică de 16 ani. Numărul participanţilor poate fi mai mare doar dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva COVID-19.

Potrivit hotărârii, barurile, cluburile şi discotecile pot funcţiona, în intervalul orar 5,00 - 24,00, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, doar pentru persoanele imunizate împotriva COVID-19.

De asemenea, creşte de la 500 la 1.000 numărul participanţilor la activităţile culturale, artistice, de divertisment desfăşurate în spaţii deschise, dacă fac dovada că sunt vaccinate anti-COVID, testate sau trecute prin infecţia cu SARS-CoV-2.

Organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spaţiului, aceasta putând creşte dacă persoanele sunt imunizate împotriva COVID-19.

Hotărârea prevede majorarea gradului de ocupare a meselor din restaurantele de interior de la 50% la 70% din capacitatea spaţiului, iar numărul clienţilor poate fi mai mare dacă toţi sunt vaccinaţi anti-COVID.

Este permisă redeschiderea locurilor de joacă din spaţiile închise, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi sub condiţia ca însoţitorii copiilor să facă dovada vaccinării sau a trecerii prin boală.

A fost crescut numărul persoanelor care pot participa la activităţi în sălile de sport sau fitness, de la 50% la 70% din capacitatea spaţiului, numărul participanţilor poate fi mai mare dacă toţi sunt vaccinaţi anti-COVID.

De asemenea, se permite redeschiderea piscinelor interioare, cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spaţiului.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 4°C 5°C
IASI 2°C 4°C
CLUJ 6°C 6°C
CONSTANTA 5°C 6°C
CRAIOVA 3°C 4°C
BRASOV 5°C 6°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI