Comitetul pentru Drepturile Omului în Coreea de Nord: În prezent, în lagărele lui Kim Jong-Un sunt între 120.000 şi 150.000 de deţinuţi politic

16 ianuarie 2022, 19:48

Lagărul 14 este situat la doar 61 de km nord de capitala Phenian şi este operat de securitatea nord coreeană. A fost construit la mijlocul anilor 60 şi de atunci s-a tot extins. Potrivit Comitetului pentru Drepturile Omului în Coreea de Nord, în prezent lagărul are 153 de km pătraţi.

Potrivit ONG-ului american, deţinuţii din lagărul 14 muncesc forţat în agricultură, industria lemnului, fac uniforme şi bocanci pentru armata lui Kim Jong-un. Estimările arată că, în prezent, aici sunt încarceraţi în jur de 43.000 de deţinuţi politic, cam de 3 ori mai mulţi decât erau în urmă cu 6 ani.

Analizele celor care se ocupă de spaţiul nord coreean arată că actualul lider de la Phenian a aruncat în închisori zeci de mii de oameni, motivele fiind diferite, de la încercare de trecere ilegală a frontierei şi până la urmărirea sau distribuirea unor programe tv din Coreea de Sud.

Potrivit estimărilor Comitetului pentru Drepturile Omului în Coree de Nord, în prezent, în lagărele lui Kim Jong-un sunt undeva între 120 şi 150.000 de deţinuţi politic.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite