Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a lansat revista Magazin Olimpic

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a lansat, joi, revista Magazin Olimpic în cadrul unui eveniment la care au participat mari campioni români precum Ivan Patzaichin, Elisabeta Lipă sau Nicu Vlad.

19 Decembrie 2019, 16:36 (actualizat 19 Decembrie 2019, 16:41) |
COSR a lansat revista Magazin Olimpic

Revista oficială a mişcării olimpice din România îl are pe copertă la primul său număr pe gimnastul Marian Drăgulescu, intitulat "Ultimul samurai", care participă pentru a cincea oară la JO în speranţa că îşi va completa palmaresul cu ultima medalie care îi lipseşte, aurul olimpic.

Tipărit în 120 de pagini, Magazinul Olimpic va avea o apariţie trimestrială şi nu va fi comercializat, conducerea COSR menţionând că acesta va fi distribuit oamenilor de sport şi reprezentanţilor centrelor olimpice din ţară.

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român a declarat în cadrul evenimentului de lansare că Magazinul Olimpic se doreşte a fi "casa campionilor".

"Sunt foarte fericit şi bucuros precum un copil care a primit cadoul visat cu ocazia Sărbătorilor. Şi sunt de două ori fericit pentru că pot să împart acest cadou cu toţi colegii mei din sport şi nu numai. Sunt momente şi clipe în viaţa noastră în care imaginile fac cât o mie de cuvinte. Sunt mândru şi onorat să prezint acest proiect drag sufletului meu. Marii campioni ai sportului românesc sunt nemuritori prin ceea ce au lăsat moştenire generaţiilor care au urmat. Poveştile lor, imaginile victoriilor istorice ni s-au întipărit în minte. Fac parte din patrimoniul românesc şi universal. Tot ceea ce facem noi azi e un pas spre normalitate. Acest Magazin Olimpic se doreşte a fi casa campionilor din trecut, de azi, precum şi a celor care vor veni", a spus Mihai Covaliu.

"Ca şi în sport, o dată ce am ajuns în vârf ne dorim să şi rămânem. Ştiu că este greu, urez succes colectivului redacţional care a luat startul în această competiţie. După cum se vede ştacheta este foarte sus şi aveţi datoria să mai urcaţi câte o treaptă cu fiecare ediţie a revistei. Cel care este pe coperta primului număr al revistei, Marian Drăgulescu, nu a putut fi prezent azi la lansare, se află într-un stagiu de pregătire. El cred că va fi cel mai în vârstă component al Team România la Tokyo şi este, aşa cum l-am intitulat noi, 'ultimul samurai'. Marian este un exemplu, iar dacă el la 39 de ani poate face acele sărituri, atunci toţi cred că putem duce la bun sfârşit ceea ce ne propunem", a adăugat preşedintele.

Secretarul general al COSR, George Boroi, a afirmat la rândul său că sportivii care reprezintă România la cele mai importante competiţii internaţionale merită o asemenea revistă.

"După o cursă nici prea scurtă, nici prea lungă, depăşind obstacolele, reuşim astăzi să trecem linia de sosire şi să oferim cu satisfacţie sportului românesc un frumos cadou de Crăciun. Echipa COSR a finalizat un proiect planificat de ceva vreme, revista Magazin Olimpic este o certitudine. O certitudine frumoasă, inspirată şi realistă. Nu există succes fără poveste şi nici victorie fără o imagine sugestivă. Sportul românesc şi campionii lui de azi şi de mâine merită această revistă", a precizat George Boroi.

Sursa: Agerpres

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SPORT
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 12°C 15°C
IASI 6°C 12°C
CLUJ 6°C 8°C
CONSTANTA 5°C 10°C
CRAIOVA 11°C 13°C
BRASOV 10°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI