Comitetul Național pentru Situații de Urgență: Elevii din anii terminali merg la școală și în scenariul roșu. Incidența trebuie să nu depășească 6 la mia de locuitori

Decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență a fost transmisă vineri seară, după o solicitare a ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu. Singura condiție impusă de CNSU este ca incidența cumulată la 14 zile să nu depășească 6 la mia de locuitori în zonele din scenariul roșu unde elevii din anii terminali vor continua să meargă la cursuri față în față. Vă reamintim că vineri Capitala a reintrat în scenariul roșu.

05 Martie 2021, 20:53 (actualizat 05 Martie 2021, 21:39) Știrile TVR |
Elevi la școală în pandemie / FOTO: Autor: RADU TUTA / AGERPRES FOTO Credit: AGERPRES FOTO, foto.agerpres.ro

"Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 5 martie 2021, Hotărârea numărul 15.

Pe lângă actualizarea listei statelor și zonelor considerate ca fiind cu risc crescut epidemiologic, CNSU a decis ca este permisă continuarea studiilor cu prezență fizică la școală pentru elevii din anii terminali, în condițiile stabilite prin ordin comun al ministrului educației și al ministrului sănătății, dar doar în zonele unde incidența cumulată la 14 zile nu depășește 6 la mia de locuitori", se arată în comunicatul transmis Știrilor TVR.

Potrivit deciziei CNSU, Ministerul Educației și Ministerul Sănătății sunt abilitate să modifice ordinul comun dat în 4 februarie, în sensul participării fizice la cursuri a elevilor din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, indiferent de scenariul în care se află localitatea, dar fără a depăși rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile de 6/1.000 de locuitori.

Ministrul Educației a cerut vineri Comitetului pentru Situații de Urgență ca elevii din anii terminali să meargă la școală chiar și în scenariul roșu.

"Nu vedem de ce copiii din grădiniţe şi elevii din învăţământul primar, care au nevoie de însoţitor pentru a merge la şcoală, vor putea merge la şcoală în scenariul roşu şi nu ar putea merge elevii de clasa a VIII-a şi a XII-a, care, pe de o parte n-au nevoie de însoţitor, pe de altă parte au de susţinut examene naţionale", a motivat Sorin Cîmpeanu.

Capitala a intrat astăzi în scenariul roșu, cu o incidenţă de 3,05 cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori, după cum a anunţat Grupul de Comunicare Strategică.

Potrivit reglementărilor în vigoare, la rata de incidență peste 3 la mie se închid restaurantele la interior, cinematografele, teatrele, sălile de jocuri de noroc. În scenariul roșu, rămân deschise creșele și grădinițele și merg la școală doar copiii din clasele 0-4.

Cel mai probabil sâmbătă se va desfășura o ședință a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, în care se vor lua noi decizii privind funcționarea școlilor.

Și reprezentanții industriei HoReCa au cerut ca restaurantele și cafenelele să rămână deschise, indiferent de incidența infectărilor.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 6°C
IASI 3°C 4°C
CLUJ 4°C 4°C
CONSTANTA 10°C 7°C
CRAIOVA 5°C 5°C
BRASOV 6°C 4°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI