Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, anunțat inițial sâmbătă, se va desfășura duminică

6 martie 2021, 11:38

ACTUALIZARE Şedinţa CMBSU, în care se vor dispune măsurile necesare având în vedere trecerea Capitalei în zona roşie, va avea loc duminică de la ora 9,00, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Capitalei, Mariana Stancu-Ţipişcă.

Şedinţa ar fi trebuit să aibă loc sâmbătă, însă s-a decis convocarea pentru duminică, pentru ca toate actele normative incidente în domeniu să fie publicate în Monitorul Oficial şi pentru ca acestea să fie analizate de factorii de decizie, a precizat Mariana Stancu-Ţipişcă.
„Mâine suntem încă în termen, (…) ne încadrăm în cele 48 de ore când Comitetul e obligat să constate depăşirea ratei de incidenţă pe ultimele 14 zile”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Capitalei.

_______________________

Capitala a intrat vineri în zona roşie, având în vedere incidenţa de 3,05 de cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

Joi, în Capitală, incidența era de 2,79 la mie, iar vineri a ajuns la 3,05.  Sâmbătă, rata de incidenţă în municipiul Bucureşti a urcat la 3,12 la mia de locuitori, a anunţat Grupul de Comunicare Strategică (GCS). În ultimele 24 de ore, în Capitală s-au înregistrat 906 cazuri noi de infectare cu SARS COV-2. 

Potrivit reglementărilor în vigoare, la rata de incidență peste 3 la mie se închid restaurantele la interior, cinematografele, teatrele, sălile de jocuri de noroc.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a anunțat vineri că elevii din anii terminali merg la școală și în scenariul roșu.

În scenariul roşu se mai află judeţele Braşov cu o incidenţă de 3,25 cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori, Cluj – 3,60, Ilfov – 3,31 şi Timiş cu 5,50.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite