Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova a votat instituirea carantinei în satul Gornet

Control poliție carantină
Control poliție carantină
22 iulie 2020, 17:55

Măsura carantinei ar urma să fie instituită pentru o perioadă de 14 zile, cu posibilitate de prelungire, în funcţie de evoluţia răspândirii comunitare a noului coronavirus SARS-CoV-2.

„Această hotărâre a fost adoptată (…) deoarece: în comuna Gornet există un trend crescător al cazurilor în ultimele 14 zile – au fost înregistrate 15 cazuri noi în perioada 08 -20.07.2020; rata de infectare depăşeşte nivelul de 3 cazuri /1.000 de locuitori; cazurile sunt înregistrate în comunitate (nu există comunităţi închise); ponderea populaţiei cu vârsta de 65 de ani şi peste este similară în comună cu cea din restul judeţului; personalul de specialitate din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, care efectuează anchetele epidemiologice, este depăşit de numărul de cazuri noi zilnice”, au precizat reprezentanții Prefecturii Prahova, citați de Agerpres.

În comună îşi desfăşoară activitatea doi medici de familie.

Nevoile esenţiale pot fi asigurate prin intermediul mai multor magazine.  În localitate există și o farmacie.

Vor fi luate măsuri pentru a asigura funcţionarea serviciilor de protecţie şi de asistenţă socială, funcţionarea corespunzătoare a serviciilor de utilităţi publice, precum şi aprovizionarea cu alimente de bază pentru persoanele fără susţinători.

„Măsura carantinării nu este egală cu închiderea unei localităţi, ci vine în sprijinul cetăţenilor care nu sunt infectaţi şi asigură o mai bună gestionare a combaterii răspândirii bolilor. (…) Intrarea/ieşirea în/din satul Gornet, judeţul Prahova, este permisă doar prin căile deschise circulaţiei publice de pe drumurile europene, naţionale, judeţene şi comunale”, se mai arată în comunicatul Prefecturii.

În acest moment, autorităţile locale aşteaptă emiterea Ordinului şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă sau al persoanei desemnate de acesta, pentru instituirea carantinei zonale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite