Comitetul Consultativ pentru Migrație recomandă Marii Britanii să nu mai acorde tratament preferențial lucrătorilor din UE

Marea Britanie nu ar trebui să acorde tratament preferențial cetățenilor din Uniunea Europeană, în materie de imigrație, după ieșirea regatului din clubul comunitar, peste 6 luni. Este una dintre concluziile raportului întocmit de Comitetul consultativ pentru Migrație. Guvernul de la Londra afirmă că nu a luat încă o decizie, dar va analiza recomandările forului consultativ.

19 Septembrie 2018, 14:33 (actualizat 19 Septembrie 2018, 15:10) Știrile TVR |

Comitetul Consultativ pentru Migrație este o organizație independentă, care oferă guvernului britanic recomandări în domeniul politicii față de străini. În raportul prezentat marți, se recomandă trecerea la un sistem care să nu i mai discrimineze pe lucrătorii din state din afara Uniunii Europene.

Imigrația trebuie gestionată la fel pentru toți -  indiferent de unde vin. În plus, guvernul este sfătuit să dea prioritate lucrătorilor cu înaltă calificare și să limiteze accesul pentru cei cu un nivel scăzut de pregătire.

În categoria celor cu înaltă calificare intră medicii, specialiștii în computere, geofizicienii, inginerii minieri. Multe companii britanice afirmă însă că e nevoie mare de oameni cu studii elementare sau medii.

Și că pentru anumite profesii au nevoie de mai mult personal din Europa de Est. De exemplu, în fabricile de confecții.

Mai sunt 6 luni până la Brexit, dar Londra și Bruxelles-ul nu au reușit încă să ajungă la un acord. În lipsa unei înțelegeri, drepturile cetățenilor europeni din Marea Britanie vor fi neclare după 29 martie 2019, când are loc divorțul britanicilor de Uniunea Europeană.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 35°C 34°C
IASI 28°C 27°C
CLUJ 29°C 30°C
CONSTANTA 30°C 28°C
CRAIOVA 33°C 35°C
BRASOV 29°C 28°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI