Comisiile de cultură: Avize favorabile pentru patru dintre cei cinci candidaţi la posturile vacante de membru CNA. Este vorba despre Mircea Toma, Valentin Jucan, Dorina Rusu și Ionel Palăr

Comisiile de cultură ale Parlamentului au dat luni, în şedinţă comună, în urma audierii, avize favorabile pentru patru din cei cinci candidaţi propuşi ca membri titulari ai celor patru posturi vacante din Consiliul Naţional al Audiovizualului, potrivit Agerpres.

26 Aprilie 2021, 17:10 (actualizat 26 Aprilie 2021, 17:20) |
Comisia pentru Cultură / FOTO: GRIGORE POPESCU/ AGERPRES FOTO

Candidaţii care au fost audiaţi sunt:

* Mircea Toma - membru titular (din partea Guvernului), avându-l ca supleant pe Dan Radu;
* Valentin Jucan - membru titular (din partea Guvernului), avându-l ca supleant pe Rareş Niculescu;
* Dorina Rusu - membru titular (susţinută, pentru un nou mandat, de preşedintele Klaus Iohannis), avându-o ca supleant pe Oana Mihalache;
* Ionel Palăr - membru titular (susţinut de PNL), având ca membru supleant pe Valentina Postelnicu;
* Bogdan Herjeu - membru titular (susţinut de PSD), fără supleant.

Dintre candidaţii propuşi (membri titulari şi supleanţi), toţi au primit avize favorabile, cu majoritate de voturi, cu excepţia lui Radu Herjeu pentru care s-a înregistrat un singur vot "pentru".

"Aceşti membri (cei cu majoritate de voturi "pentru" - n.r.) vor fi înaintaţi plenului cu avizul acestei comisii şi îl avem pe domnul Herjeu cu un vot. (...) Felicitări din inimă pentru mandatul primit azi de la membrii comisiei. Să fie într-un ceas bun şi la plen. Aveţi o misiune importantă de a educa şi de a lucra într-un spaţiu public foarte important", le-a transmis preşedintele Comisiei de cultură a Camerei Deputaţilor, Ioan Bulai.

Plenul reunit al Parlamentului îi va numi pe cei patru membri CNA, prin vot secret, în viitoarea şedinţă comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor.

Din 8 februarie, în urma încheierii mandatelor lui Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu şi Dorina Rusu şi decesului lui Radu Călin Cristea (în octombrie 2020), CNA, cu şapte membri, este în imposibilitatea de a se reuni în şedinţă, din cauza lipsei de cvorum (8 din 11 membri).

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 11°C 8°C
IASI 6°C 2°C
CLUJ 4°C 2°C
CONSTANTA 15°C 13°C
CRAIOVA 6°C 6°C
BRASOV 7°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI