Comisiile de cultură: Avize favorabile pentru patru dintre cei cinci candidaţi la posturile vacante de membru CNA. Este vorba despre Mircea Toma, Valentin Jucan, Dorina Rusu și Ionel Palăr

Comisia pentru Cultură
Comisia pentru Cultură
26 aprilie 2021, 17:10

Candidaţii care au fost audiaţi sunt:

* Mircea Toma – membru titular (din partea Guvernului), avându-l ca supleant pe Dan Radu;
* Valentin Jucan – membru titular (din partea Guvernului), avându-l ca supleant pe Rareş Niculescu;
* Dorina Rusu – membru titular (susţinută, pentru un nou mandat, de preşedintele Klaus Iohannis), avându-o ca supleant pe Oana Mihalache;
* Ionel Palăr – membru titular (susţinut de PNL), având ca membru supleant pe Valentina Postelnicu;
* Bogdan Herjeu – membru titular (susţinut de PSD), fără supleant.

Dintre candidaţii propuşi (membri titulari şi supleanţi), toţi au primit avize favorabile, cu majoritate de voturi, cu excepţia lui Radu Herjeu pentru care s-a înregistrat un singur vot „pentru”.

„Aceşti membri (cei cu majoritate de voturi „pentru” – n.r.) vor fi înaintaţi plenului cu avizul acestei comisii şi îl avem pe domnul Herjeu cu un vot. (…) Felicitări din inimă pentru mandatul primit azi de la membrii comisiei. Să fie într-un ceas bun şi la plen. Aveţi o misiune importantă de a educa şi de a lucra într-un spaţiu public foarte important”, le-a transmis preşedintele Comisiei de cultură a Camerei Deputaţilor, Ioan Bulai.

Plenul reunit al Parlamentului îi va numi pe cei patru membri CNA, prin vot secret, în viitoarea şedinţă comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor.

Din 8 februarie, în urma încheierii mandatelor lui Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu şi Dorina Rusu şi decesului lui Radu Călin Cristea (în octombrie 2020), CNA, cu şapte membri, este în imposibilitatea de a se reuni în şedinţă, din cauza lipsei de cvorum (8 din 11 membri).

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă