Comisia juridică a suspendat dezbaterea sesizării grupului PNL prin care se solicită analizarea „derapajelor” de comportament ale senatoarei Diana Şoşoacă

13 aprilie 2021, 12:31

-Nu puteţi intră în sală dacă nu vă puneţi masca, potrivit legii 55
-Potrivit legii 55, nu menţionează cum arată o mască
-Doamna senator, vă rog frumos…
-Doamnă, am mască! Nu faceţi spectacol cu mine! Vă rog să îmi arătaţi articolul de lege unde scrie cum arată o mască.
-Daţi-vă la o parte, că nu sunteţi dumneavoastră poliţist!

DIANA ȘOȘOACĂ, senator neafiliat: “Nu vor să înceapă ședința până când nu voi purta o mască precum a lor. O mare parte din parlamentari poartă masca aceasta. Alții poartă alt tip de mască, de plastic”.

După pauză, senatorii jurișți au încercat să reia ședința. Senatoarea Diana Șoșoacă a fost invitată din nou să își schimbe masca.

DIANA ȘOȘOACĂ, senator neafiliat: “Daţi-vă la o parte, daţi-vă la o parte, când vă spun! Cum este posibil să nu mi se permită să intru? Dă-te la o parte, că nu ştiu ce îţi fac! Nu ţi-e ruşine?”

Senatoarea a forțat ușa sălii de ședință și a intrat. Imediat, ceilalți membri ai Comisiei juridice au părăsit încăperea.

IULIA SCÂNTEI, senator PNL, președinta Comisiei juridice: “Îmi pare rău că doamna senator continuă acest comportament, această exercitare abuzivă a atribuțiilor parlamentare. Pe mine nu mă intimidați”.

Diana Șoșoacă a sunat la 112 și a făcut plângere împotriva celor care i-au interzis accesul în sală. Șefa Comisiei Juridice susține că atât ea cât și alți colegi au primit amenințări pe mail și telefon. Iulia Scântei a solicitat Secretariatului General al Senatului să ia măsuri pe viitor pentru desfășurarea ședințelor în condițiile legii.

ANCA DRAGU, președintele Senatului: “Regulamentul Senatului prevede câteva sancțiuni, dar într-un registru care ține cont de un comportament civilizat, se presupune a fi civilizat, al parlamentarilor în general. Sancțiunile sunt de natura avertismentului, chemarea la o discuție”.

Senatorii jurișți ar fi trebuit să evalueze în ședința de astăzi, la sesizarea PNL, comportamentul Dianei Șoșoacă în Parlament. Liberalii îi reproșează că încalcă regulamentul Senatului și nu respectă măsurile sanitare în pandemie. Ședința va fi reprogramată.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––

ACTUALIZARE Diana Șoșoacă a fost împiedicată să intre în sala de ședință, președinta comisiei, liberala Iulia Scântei, i-a spus că nu are mască de protecție corespunzătoare.

După un schimb de replici la ușa comisiei, Șoșoacă a încercat să intre, însă a fost oprită de angajații senatului.

Ulterior ea a sunat la 112, reclamând că a fost bruscată. De asemenea, Șoșoacă a susținut că este ilegal împiedicată să intre la lucrările comisiei.

Liberalii cer sancționarea Dianei Șoșoacă pentru că, spun ei, prin comportamentul și acțiunile sale senatoarea încalcă deontologia parlamentară.

Diana Șoșoacă a venit cu mască la audieri, dar cu una neconformă, transparentă, care nu acoperea nasul și gura. Despre chemarea la audieri, Șoșoacă a pus că este o discriminare la adresa unui parlamentar și va face o plângere împotriva liberalilor.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite