Comisia Iordache a dat verde pentru anchetarea procurorilor

11 decembrie 2017, 11:14

UPDATE S-a finalizat ședința comitetului format din liderii grupurilor parlamentare, care au decis ca astăzi, imediat după ședința solemnă dedicată omagierii Regelui Mihai, să fie o nouă sesiune de vot final și de dezbatere, în care să se discute și să se dea vot în primul rând pe Legea 303, privind Statutul magistraților, dar și pe proiectul de modificare a Legii ANI, astfel încât incompatibilitățile dovedite în perioada 2007-2013 să fie anulate. Acest lucru a fost posibil la solicitarea grupului PSD, care a dorit ca astăzi să avem un vot cât mai rapid pe primul proiect de lege din pachetul justiției.

Florin Iordache, președintele Comisiei parlamentare pentru legile justiției: „Astăzi, în Biroul Permanent se va hotârî când va fi ședință de vot final. Că va fi astă seară, că va fi mâine, care e diferența dacă e astăzi sau mâine? Noi nu ținem ședințe de birou permanent în funcție de cum se organizează protestatarii”.

Declarații mai ample ale deputatului Florin Iordache:

În paralel, a avut loc o nouă ședință a comisiei Iordache, în care s-a dat raport pe legea 304 privind organizarea judiciară, în care s-a înființat așa-numita seție de investigare a infracțiunilor din justiție. În ciuda opoziției mai multor organizații profesionale, în frunte cu CSM, care susțin că, prin acest lucru, nu se creează decât o nouă presiune pe activitatea procurorilor și judecătorilor.

Comisia specială parlamentară pentru legile Justiției a aprobat, luni, raportul proiectului de modificare a legii organizării judiciare, care urmează să intre în dezbaterea plenului Camerei Deputaților.

În favoarea raportului au fost înregistrate 14 voturi ale reprezentaţilor PSD, ALDE şi UDMR şi 5 voturi au fost împotrivă, respectiv ale PNL şi USR. 

Una dintre principalele modificări adoptate de comisie a reprezentat-o înfiinţarea Secţiei speciale privind investigarea infracţiunilor din Justiţie. Această secţie îşi va începe activitatea în termen de şase luni de la intrarea în vigoare a legii. 

Comisia specială urmează să înceapă dezbaterile asupra proiectului de modificare a legii CSM.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite