Siteul tvr.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de utilizare a cookies. Afla mai multe accesand POLITICA COOKIES
CORESPONDENŢĂ DE LA BRUXELLES

Comisia Europeană: România are printre cele mai puţine cazuri de carne de cal etichetată drept vită

Au fost testate 100 de mostre de carne din România, ambalată sau nu, etichetată drept carne de vită. S-a depistat carne de cal numai în trei dintre ele, mai exact în produsele preambalate. Transmite de la Bruxelles corespondentul TVR , Magdalena Moreh.

16 Aprilie 2013, 20:43 (actualizat 16 Aprilie 2013, 21:36) |

VIDEO
Rezultatele testelor europene pentru carnea de cal
România este printre ţările cu cel mai mic număr de cazuri de carne de cal depistată în produse etichetate drept conţinând exclusiv carne de vită - arată testele coordonate la nivel european. Comisia Europeană a prezentat rezultatele acestor teste, decise după izbucnirea scandalului cărnii de cal, de acum trei luni.

Testele au fost realizate de autorităţile naţionale din cele 27 de ţări ale Uniunii şi coordonate de Comisia Europeană. Au fost testate 100 de mostre de carne din România, ambalată sau nu, etichetată drept carne de vită. S-a depistat carne de cal numai în trei dintre ele, mai exact în produsele preambalate.

Un al doilea set de teste a vizat prezenţa antiinflamatorului fenilbutazonă în carnea de cal destinată consumului uman. În cazul României, în niciuna dintre cele 147 de mostre nu s-au descoperit urme de fenilbutazonă.

Cele mai mari probleme sunt la carnea din Franţa, unde, în aproape 10% din mostre a fost găsită carne de cal.

Pe 19 aprilie, experţi din statele membre şi specialiştii Comisiei Europene se vor întâlni pentru a discuta rezultatele şi pentru a decide ce e de făcut.

Legislaţia europeană va fi rapid schimbată. Pe lângă regulile de etichetare mai stricte, se are în vedere înăsprirea pedepselor pentru cei ce comit fraude. E vorba de măsuri la nivel european, pentru că cele luate într-o ţară sau alta nu sunt suficiente, ţinând cont de traseul extrem de complicat din abatoare, la procesatori, importatori, trecând prin numeroşi intermediari, până ce carnea ajunge în farfuria consumatorilor, a transmis corespondentul TVR la Bruxelles, Magdalena Moreh.

Articole pe aceeaşi temă
 
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN EXTERN
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 31°C 30°C
IASI 31°C 30°C
CLUJ 28°C 24°C
CONSTANTA 28°C 28°C
CRAIOVA 27°C 27°C
BRASOV 28°C 28°C
Vezi toate informatiile meteo
CURS BNR - 21 Iunie 2018, 06:05
 
INDICI BVB
 
INDICE BET
Data: 20-06-2018
Deschidere: 8087.71
Maxim: 8135.47
Mimim: 8054.55
Variatie: 0.59%
TLV
2.33
0.86%
BRD
13.08
0.46%
EL
9.57
1.13%
FP
0.89
0.45%
SNG
36.55
0.82%
TGN
394.50
0.76%
SIF5
1.89
2.53%
SNP
0.31
1.92%
TEL
19.80
0%
SNN
7.49
0.13%
ARHIVĂ ȘTIRI